U LOVU NA POKEMONA

Petar Fehir
Autor 16.7.2016. u 10:03

U LOVU NA POKEMONA

Foto: Flickr

Vrijeme će uskoro pokazati dali je ovaj Pokemon drugačiji od prethodnih figura.

Rano je za skicu političkog profila novog HDZ-ovog Pokemona, nađenog, ovaj put, u Briselu.

Prethodno su se redom pozvani i nepozvani oglasili mnogi članovi užeg rukovodstva s istovjetnom rečenicom – „Svečano izjavljujem da se neću kandidirati za Predsjednika HDZ …i da ću biti dobar i iskren drug koji želi slobodu u mir“.

O tome, kome se prvom ukazao, mišljenja su podijeljena, ali suditi prema prvim „pretpolitičkim“ izjavama Plenković je, po vizuri, kao Bane. Onaj Balaševićev.

Dobro očešlja svaku rečenicu pa tako u osvrtu na Oreškovićevu poruku da neće izaći na izbore (kao da je nekad izašao) vrlo uglađeni gospodin kaže: „Radi se o kvalitetnom čovjeku koji je dao veliki doprinos zemlji svojim iskustvom i znanjem“. Mislećima dovoljno.

Tako sročen stav stao bi jedino u onu vrećicu na leđima sjedala ispred u autobusu ili avionu (znate koju).

Dalje, a sve to za „Večernji list“, ističe kako će se „HDZ i dalje zalagati za najviše standarde zaštite ljudskih i manjinskim prava, ravnopravnosti žena te temeljnih sloboda…“

E, sad nas Plenković već zajebava. Pa kad se to HDZ zalagao za spomenuta prava!? To već ne bi stalo u onu vrećicu.

Kad su tolerirali davljenje kritičkih i slobodnomislećih medija? Kad su naručivali pečene janjce šatorašima? Kad su podržavali Markićkin referendum?  Kad su prijetili zabranom abortusa? Kad su držali ljestve razbijačima ćiriličnih ploča? Kad su poklopili uši i žmirili na ustašoidno arlaukanje na stadionu? Kad su silovali javnu televiziju?

Nastavlja kako mu ne pada na pamet dati ostavku na mandat u EU i kako netko, insistirajući na tome, želi dobiti jeftine političke bodove.

I kako se osobno ne osjeća odgovornim za „sve ono što se događalo u njegovoj stranci za vrijeme Karamarka!?“

To „nisam imao pojma“ o djelovanju prethodnika je već poslovično za HDZ. To smo čuli i poslije Sanadera i poslije Kosor.

Plenković je, nakon svega što smo vidjeli i posebno čuli od Karamarka manje zlo i želi prikazati uminoveno lice. No, o bitnim pitanjima (koaliranja s isključivom desnicom, tehničkim ministrima kulture i obrazovanja) se baš i ne izjašnjava.

Vrijeme će uskoro pokazati dali je ovaj Pokemon drugačiji od prethodnih figura.

Petar Fehir
Autor 16.7.2016. u 10:03

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija