Udruga David: Država Vatikan i Katolička crkva sve više tonu u – antikršćanstvo!

tačno.net
Autor 29.6.2013. u 13:40

Foto: Srećko Niketić/CROPIX

“Corriere della Sera” i kanal Sky TG-24 javljaju da je tijekom istrage u Vatikanskoj banci uhićen biskup Nunzio Scarano kojeg se sumnjiči za prijevaru i korupciju. Osim toga, uhićen je i zaposlenik talijanske tajne službe ifinancijskih usluga. Treba napomenuti da je Vatikanska banka već godinama u fokusu talijanskog pravosuđa. Tako je u rujnu 2010, pokrenuta istraga protiv bivšeg predsjednika Ettore Gotti Tedeschija i tadašnjeggeneralnog direktora Paola Ciprianija za kršenje zakona o pranju novca. Tijekom te istrage došlo je do smjene uprave u banci, odnosno, u toj vatikanskoj financijskoj instituciji koja upravlja donacijama Katoličke crkve, kao ido zamrzavanja milijuna eura.

U srpnju 2012 Vijeće EU pozvalo je Banku da pojača borbu protiv pranja novca te ju ukorilo da je njezina borba protiv pranja novca i korupcije nedovoljna. Novi je šef Vatikanske banke Ernst von Freyberg, kojeg je postavio papa Ratzinger, doduše obećao da će Banku odstraniti s negativnih medijskih naslova, no dogodilo se suprotno: uhićenje biskupa u katoličkoj Italiji. Nezapamćeno ali i ohrabrujuće za iustitiu et pax i u Hrvatskoj, jer se time ukazuje na nedodirljivost katoličkih biskupa za pravosuđe!?

U Vatikanu nikako da dođe do toliko željenog mira. Upravo nasuprot, na površinu dolazi sve teži i veći kriminal, kako to potvrđuju i najnovija kriminalna otkrića o pranju novca i uhićenju biskupa kao i o plaćenom seksu vatikanskog svećenstva s maloljetnim dječacima. Osim toga, svijet još čeka na vatikanska objašnjenja nerazriješenih ubojstava povezanih s događajima u kući Vatikanske banke.

 

Komentar uredništva David 

Kako bi bilo da hiperaktivnost čelnika hrvatske Katoličke crkve na čelu s kardinalom Bozanićem najprije objasni hrvatskom narodu kriminalnu i nemoralnu praksu čelnika i službenika svoje vatikanske majke crkve pa tek onda povede, ako uopće bude imala priliku i obraz, križarsku vojnu protiv hrvatske aktualne politike i njene vlade? Kada će kler u Hrvatskoj shvatiti da propovijedanje vode narodu, a konzumiranje vina u svojim palačama ima rok trajanja, odnosno, kako je Pavao napisao: „Bog ne da svoje ismijavati!?“ Osim toga, glasovi kritike postaju sve jasniji, naime, je li u redu da se Katolička crkva naziva KRŠĆANSKOM, Isus Kristovom i apostolskom crkvom, kada već i vrapci na krovu pjevaju da je ona za razliku od Isusa Krista od Sotone prihvatila ponudu vlasti, novca i svega sjaja i pala pred njim ničice te mu se poklonila?

tačno.net
Autor 29.6.2013. u 13:40