Uhapšen Hidajet Trako, pomoćnik ministra pravde FBiH

tačno.net
Autor 26.10.2013. u 11:01

Uhapšen Hidajet Trako, pomoćnik ministra pravde FBiH

Pripadnici Agencije za istragu i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su sinoć Hidajeta Traku, pomoćnika federalnog ministra pravde za izvršenje krivičnih sankcija, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Trako je osumnjičen za kazneno djelo ometanja rada pravosuđa, u vezi sa zloupotrebom položaja.

Navedeni dužnosnik je osumnjičen da je, zloupotrijebivši položaj, izvršio nedozvoljeni premještaj zaštićenog svjedoka, u jednom predmetu Tužilaštva BiH, iz jednog Kazneno-popravnog zavoda u drugi, u koji nikako nije smio biti premješten, zbog ugroženosti sigurnosti i života zaštićenog svjedoka.

Pravosudne i policijske agencije izričito su istakle da taj zaštićeni svjedok ne smije ni pod kojim uvjetima biti premješten u navedeni KPZ, pa se osoba lišena slobode sumnjiči da je zloupotrijebila svoj položaj i izvršila ometanje rada pravosuđa, te na ovaj način ozbiljno ugrozila život i sigurnost zaštićenog svjedoka, kao i istragu i predmet koji vodi Tužilaštvo BiH, stoji u saopćenju.

Tužilaštvo BiH i SIPA nastavljaju aktivnosti u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, radi uspostave vladavine prava i bolje sigurnosti svih građana naše zemlje.

klix.ba

tačno.net
Autor 26.10.2013. u 11:01