Užas se nastavlja: Katastrofa proglašena za Vukovarsko-srijemsku županiju

tačno.net
Autor 21.5.2014. u 12:38

Užas se nastavlja: Katastrofa proglašena za Vukovarsko-srijemsku županiju

ŽENE, djeca i stariji evakuirani su iz Posavskih Podgajaca, dok ostali stanovnici neumorno rade na izgradnji zečjeg nasipa kako bi se spriječilo prodiranje vode te kako bi se voda usmjerila prema spačvanskom bazenu.

U pojedinim naseljima u Slavonskom Brodu (Jelas, J. Rimac) i općinama (Bebrina), odnosno iz mjesta Banovci, Bebrina, Dubočac i dr., na području Brodsko-posavske županije, djelomično je evakuirano pučanstvo i smješteno u dvorane, vrtiće i domove na širem području Slavonskog Broda. Policija je građanima na raspolaganju vodeći računa o njihovoj sigurnosti.

Rukovoditelj Policijske uprave brodsko-posavske, član je Stožera zaštite i spašavanja, koji se kontinuirano svakodnevno sastaje, te o svim detaljima i novim informacijama odmah upoznaje rukovoditelje ostalih ustrojstvenih jedinica policijske uprave, koji potom usmjeravaju sve raspoložive policijske službenike.

Policijski službenici, također osobno i izvan službe dežuraju, sudjeluju u ojačavanju nasipa, pomažu građanima i nude svoju pomoć.

Maksimalan broj policijskih službenika i dalje je angažiran u pojačanim nadzorima prometa, ali i na području mjesta iz kojih je privremeno evakuirano pučanstvo i vode računa o sigurnosti imovine građana u cilju sprječavanja imovinskih kaznenih djela.

Pripadnici Interventne jedinice policije, zajedno sa pripadnicima Hrvatske vojske i drugim građanima, aktivno su sudjelovali u izgradnji tzv, “zečjeg” nasipa, na relaciji Slavonski Šamac – Dubočica i na drugim kritičnim lokacijama, opserviraju savski nasip i paze da ne bi došlo do popuštanja ili pucanja nasipa, a između ostaloga vode računa i o zaštiti državne granice.

Tijekom trajanja izvanrednih mjera na području policijske uprave, na zahtjev Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Slavonskom Brodu, angažirani su ronioci Specijalne jedinice policije Ministarstva unutarnjih poslova, koji su noćas do četiri sata, u Slavonskom Brodu, u Ulici Stjepana Radića, ojačavali i štitili savski nasip od popuštanja, postavljajući dodatne zaštitne folije uz obalu rijeke Save.

Stožer zaštite i spašavanja Republike Hrvatske kontinuirano prati stanje, a operativne snage zaštite i spašavanja, stožeri zaštite i spašavanja na lokalnoj i županijskoj razini, namjenski organizirane snage OS RH (NOS OS RH), vatrogasci, policija, civilna zaštita, HGSS te djelatnici Hrvatskih voda, komunalne službe, građani te udruge hrvatskih branitelja i druge udruge djeluju na terenu. Apeliramo na građane da se suzdrže od obilaska nasipa i lokacija na kojim djeluju operativne službe, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje

Izvor:  Media servis, Hina, Index.hr

tačno.net
Autor 21.5.2014. u 12:38