UZBRDICE/NIZBRDICE Ljubo R.Weiss: TAMA Rudan nakon svega, opet i opet na TV, zašto?

Ljubo Ruben Weiss
Autor 14.12.2013. u 10:12

UZBRDICE/NIZBRDICE Ljubo R.Weiss: TAMA Rudan nakon svega, opet i opet na TV, zašto?

DA LI JE UISTINU HRVATSKA ZAJEDNO SA SVOJOM HRT IZGUBILA KOMPAS? DA LI TO DOBRO VIDIMO?? Čitajmo pažljivo:

—————————————–
Nedjeljom u dva, Nedjeljom u dva
12.12.13. Starost: 2 dan(a)
Nedjeljom u dva – Vedrana Rudan 15. prosinca na HRT-u 1 u 14 sati
Gošća emisije Nedjeljom u dva je spisateljica VEDRANA RUDAN!!!!!!!!??????????
Govorit će o podjelama u Hrvatskoj, referendumu, ekonomskoj krizi. Zašto je Vedrana Rudan kao spisateljica cjenjenija u inozemstvu nego u Hrvatskoj, neke su od tema emisije.Urednik i voditelj: Aleksandar Stanković
—————————————-
U više navrata i na više mjesta Vedrana Rudan, ne slučajno, ispisala je NOTORNE ANTISEMITSKE pasuse, koji još kolaju samo u POLITIČKOM PODZEMLJU, U NEONACISTIČKIM KRUGOVIMA, stormfrontovskoj političkoj kaljuži. Vedrana Rudan u više navrata grozomorno je uvrijedila židovski narod, izraelsko vodstvo, Izraelce. Vedrana Rudan na klasičan način antisemite pitala je, pogrešno, namjerno tendenciozno i netočno navodeći dijelove Dnevnika Anne Frank KADA ĆEMO MI ŽIDOVI KONAČNO POSTATI LJUDI???

A dio Dnevnika Ane Frank na koji se Vedrana Rudan pozivala glasi drugačije i «gospođa» se poslužila RUŽNOM MANIPULACIJOM I IZOKRETANJEM SMISLA DNEVNIČKE ZABILJEŠKE, zapisane u Dnevniku dana 11.4.1944.
Vedrana Rudan je lagala sebi i drugima, sve u cilju što bombastičnijeg efekta svog standardnog nastupa: red vulgarija, red gluposti, red provokacija, red laži i cinizma. Inače, nije to prvo «redigiranje» Dnevnika Ane Frank – činila je to Vedrana Rudan još 2006. u kolumni u Nacionalu pod naslovom «Ana i njeni sinovi», kao što se već više puta, najčešće povodom događaja na Bliskom Istoku, obrušila na Židove, ali i izraelske dužnosnike. Moj dragi prijatelj Lujo Bauer upozorava me da je Rudanica “fenomen sračunat kao marketinški potez i da joj upravo odgovara da se na njene provokacije reagira, e kako bi se stvorio dojam da je progonjena književnica, žrtva, meta malograđana, cilj primitivaca…” A ja mislim kada bi se iz njenih pisanija izostavilo sve vulgarije, psovke i budalaštine, od njene literature ne bi ostalo mnogo. I njeni tekstovi se već označavaju kao književni terorizam, škandal-proza, psovačko-prostačko-potrošačka literatura.

ŠTO STVARNO PIŠE U DNEVNIKU?

Evo kompletnog pasusa iz Dnevnika Ane Frank, ne samo jedne rečenice:

«Jako su nas podsjetili na to da smo okovani Židovi, okovani na komadiću zemlje, bez prava, ali s tisućama obaveza…
JEDNOM ĆE OVAJ STRAŠNI RAT IPAK PROĆI, JEDNOM ĆEMO OPET BITI LJUDI, A NE SAMO ŽIDOVI! ( podvukao Lj.R.W.)
Tko nam je to nametnuo? Tko je nas Židove učinio iznimkom među svim narodima? Tko nas je do sada ostavio da patimo? To je Bog, koji nas je tako stvorio, ali će Bog biti taj koji nas uzdiže. .. Mi ne možemo nikad postati samo Nizozemci ili samo Englezi, ili bilo što drugo, mi pored toga uvijek moramo ostati Židovi. Ali mi to i hoćemo ostati(…) Bog naš narod nije nikad ostavio na cjedilu, ali su tijekom svih stoljeća Židovi morali patiti….»( preveo s njemačkog Sead Muhamedagić).

Vedrana Rudan, u trenutku usijanih međunacionalnih odnosa, u trenutku kada se još nije slegla prašina od najgnjusnijeg falsificiranja Talmuda, navođenjem IZMIŠLJENIH, opasnih poruka, na portalu dnevno.hr, što bi značilo da su i vjernici Židovi opasni ljudi, kada kao na traci zadnju godinu-dvije izmjenjuju se manje ili više antisemitske poruke, uključujući i ZA DOM SPREMNI, ustaški poklič, u Hrvatskoj, u vrijeme dovođenja u pitanje manjinskih prava, ova pseudoknjiževnica a zapravo obična, prosta i politički neosviještena bukačica, NIJE OSOBA VRIJEDNA PAŽNJE HRVATSKE JAVNE TELEVIZIJE i gledateljstva.
“PIČKIN DIM NAD GAZOM, u usporedbi s PIČKINIM DIMOM NAD AUSCHWITZOM, izrečen uz blasfemično manikiranje noktiju na TV NOVA, ušao je u sve udžbenike antisemitizma i delegitimiranja države Izrael.
Tko je pozvao i zašto Vedranu Rudan u talk show Nedjeljom u dva??
Čista je LAŽ da je Vedrana Rudan popularnija u inozemstvu nego u Hrvatskoj. Jedino, ako se na inozemstvo nije mislilo na Srbiju i Republiku Srpsku, i neke druge dijelove Bosne i Hercegovine?
Vedrana Rudan nije prevedena i objavljena u nijednoj uglednijoj izdavačkoj kući zemalja Evropske zajednice, njena djela neće objavljivati niti propagirati nijedan izdavač u vlasništvu Židova, ona ako će i biti prevedena i objavljena od takvih izdavača, bit će prezentirana kao primjer NOTORNOG ANTISEMITIZMA!

APELIRAM, APELIRAM…

Apeliram u ime razuma i ostataka hrvatske kulture i običnog ukusa, apeliram u ime sloboda manjina i prava da budu zaštićene od guranja prstiju u oči, da se među hrvatskim književnicama i književnicima nađe osoba a koja ima za reći poruke od civilizacijske vrijednosti, poučne za mlade naraštaje koji trebaju biti educirani o povijesnim istinama, a ne upoznavani sa stereotipima i predrasudama.
Nema smisla da se hrvatska vlast zaklinje u evropske stečevine, a istovremeno dozvoljava na državnoj televiziji nastup osobi koja je sustavno širila i širi notorni antisemitizam.
Barem deset/jedanaest hrvatskih književnica i književnika te izdavača zaslužuju nastup na HRT prije ove ekscentrične i mnogi kažu, neuračunljive “književnice” i “publicistkinje”: Daša Drndić, Sanja Pilić, Slavenka Drakulić, Dubravka Ugrešić, Miljenko Jergović, Igor Mandić, Ludwig Lujo Bauer, Zoran Ferić, Velimir Visković, Ante Tomić, Seid Serdarević… (nastaviti niz po vašem izboru!)
Ekscentričnost i kontroverznost, privlačanje pažnje ludorijama, povećanje kvote gledanosti TV po svaku cijenu… ne mogu biti kriterij odabira gostiju Nedjeljom u dva i televizije koju svi mi plaćamo, htjeli ne htjeli. Postoji članak gdje svojevremeno Aleksandra Acu Stankovića moja persona hvali kao novinara i voditelja zbog odabira gostiju, pripreme za sugovornike, odlučnost i energičnost u postavljanju pitanja i vođenju dijaloga. Od tog vremena Aleksandar Stanković napravio je nekoliko posve pogrešnih odabira gostiju, a jedan od najvećih gafova je davanje javnog medijskog prostora Ivi Sanaderu, protiv kojeg je Državno odvjetništvo RH podiglo teške optužnice!
Molim Hrvatsku Radio – televiziju u ime Internet grupe SOCIJALNO, JASNO I HRABRO ŽIDOVSTVO – JEVREJSTVO, u ime ostataka ostataka virovitičkog židovstva, u ime pokojnog oca Marka Weissa, logoraški broj 121 729, Auschwitz-Birkenau, u ime moga strica Ljubomira – Rubena koji je s 12 godina nestao u dimu Auschwitza i po kojem sam dobio ime, u ime antifašista Hrvatske i njihovih potomaka, u ime ZDRAVOG RAZUMA, da se nađe osoba za gosta Nedjeljom u dva, koja neće provocirati ružne uspomene niti sipati sol na još uvijek nezacijeljene rane i koju će gledateljstvo s uvažavanjem slušati i od koje će mladi gledatelji imati što naučiti! Nismo valjda već u nekoj smrdljivoj i zagušljivoj krčmi sa čučavcima iz kojih dolazi smrad i širi se do neba, i na čijim vratima se ispisuju i crtaju adoloscentne maštarije, i vulgarije, gdje jedno pored drugog su pičkin dim i kurčevi (namjerno vulgarno navedeno, da se vidi kakav je to izričaj!), znaci čega? Vedranine uljudbe, njene političke nepismenosti, njene bešćutnosti…? Jer, o ne, nije ona samo antiŽidova, premali je to zalogaj za njena oblaporna usta i njene fine nepce, koje se hrane skupim kruh – đakonijama, ona je anti, anti…

NE, NE i NE VEDRANI, zapravo TAMI RUDAN koja se hvalila djedom u Jasenovcu, ne primitivizmu, ne psovačkoj literaturi, ne prodaji knjiga i članaka kojima je u dobrom dijelu antisemitizam, ta civilizacijska sramota, ta stara bolest u novim, kriznim vremenima, ne providnim manipulacijama poviješću u vremenima nikada, a pogotovo ne pred Božić i Novu godinu kada svako normalno stvorenje traži odmor za dušu trenutak veselja bar!

Ljubo Ruben Weiss
Autor 14.12.2013. u 10:12