Velika drama na istoku Slavonije: Vodeni val potopio Strošince, selo na samoj granici sa Srbijom!

tačno.net
Autor 20.5.2014. u 09:40

Velika drama na istoku Slavonije: Vodeni val potopio Strošince, selo na samoj granici sa Srbijom!

Nakon Rajevog Sela, Gunje i Račinovaca, voda je potopila i polovicu sela Strošinci, mjesta na samoj granici sa Srbijom, odakle je i došla voda koja je izazvala potapljanje dobrog dijela kuća u ovom malom selu. Vodeni val koji je došao iz mjesta Jamena u Srbiji, zaobišla je podignuti zečji nasip, tako da on još uvijek drži.

Praktički svo stanovništvo je evakuirano, kao i većina stoke i domaćih životinja. Ostala je tek nekolicina ljudi i poneka domaća životinja, no i oni će vrlo btrzo napusutiti selo jer voda stalno nailazi i očekuje se da bi cijelo mjesto moglo biti potppljeno.

Strošinčani su ogorčeni jer smatraju da se nije poduzelo dovoljno kako bi se zaustavilo nadiranje vode.

U obilasku terena zatekli smo i predsjednika uprave Hrvatskih šuma Ivana Pavelića.

– Ima evidentno dosta propusta gdje se moglo u organizaciji nešto bolje napraviti, ali tu smo gdje smo i treba gledati da se to poopravi. Teško je uopće tražiti krivca oko bilo čega – rekao je Pavelić koji je obišao i Spačvanske šume u županjskom kraju, gdje se nastoji usmjeriti voda koja nailazi od Save.

– Da se prokopalo i da se pustilo u spačvanski bazen vjerojatno se nešto moglo spiječiti. Mi smo prošli kroz šume i evidentno ima još dosta prostora da se primi voda i vjerujem da se u tom dijelu još uvijek može nešto napraviti – rekao je Pavelić.

Jutarnji list

tačno.net
Autor 20.5.2014. u 09:40