Zašto je Bakir Hadžiomerović ugasio ’60 minuta’?

Autor/ica 5.10.2011. u 09:50

Zašto je Bakir Hadžiomerović ugasio ’60 minuta’?

U medijima se Bakira Hadžiomerovića često spominje kao osobu koja je bliska SDP-u BiH pa ga zbog toga u jednakoj mjeri kritiziraju muftije, Milorad Dodik i svi HDZ-ovi iz zapadne Hercegovine. Tako neki mediji u BiH spekuliraju da je Hadžiomerović ugasio ’60 minuta’ jer bi sada morao kritizirati SDP-ovu vlast, a neki idu tako daleko pa kažu da je u pitanju dogovor Zlatka Lagumdžije s, najdražom Hadžiomerovićevom metom, Miloradom Dodikom, premijerom Republike Srpske, kako bi se konačno nakon godinu dana zastoja formirala vlast na državnoj razini u Bosni i Hercegovini. Dakle, cijena je bila gašenje magazina ’60 minuta’.

‘Ništa od toga nije istina, kao ni većina stvari kada se moje ime pojavljuje u javnosti. Kada smo krenuli s emitiranjem ’60 minuta’ prije 10 godina upravo je na vlasti bila Alijansa za promjene, koje je najveći dio upravio bio SDP’, rekao je Hadžiomerović za tportal. Tijekom godina SDP je na vlasti na raznim nižim nivoima, objašnjava on, pa su također uspješno radili svoj posao.

‘U ovim 15 dana koliko radimo po novoj shemi pokazali smo da ćemo biti kritičari i korektiv vlasti koja god ona bila’, naglasio je Hadžiomerović. On kaže da je Lagumdžija samo jedan predsjednik stranke i nema nikakvu izvršnu funkciju, a vjerojatno je neće ni imati jer već godinu dana nemamo vlasti na državnoj razini i vjerojatno je nećemo ni imati još dugo. ‘Stoga argument o dogovoru s Dodikom pada u vodu’, kaže.

Bakir Hadžiomerović kaže da je jedini i pravi razlog gašenje emisije ’60 minuta’ to što je dobio novi posao na FTV-u i nema više vremena za rad na emisiji koja ga je proslavila. On će odsad raditi kao urednik televizijskog programa i multimedije. ‘Ne bih prihvatio novu funkciju da je ne mogu raditi punim kapacitetom’, rekao je Hadžiomerović za tportal i dodao da to na znači da je emisija ’60 minuta’ ugašena za sva vremena.

Svi ljudi koji su radili emisiju ’60 minuta’ prebačeni su u informativni program i tamo će nastaviti raditi jednako kako su to činili i dosad. ‘Mi smo u toj emisiji kao jedna obitelj i nitko nije želio preuzeti uređivanje’, objasnio je Hadžiomerović odgovarajući na pitanje zašto netko drugi nije preuzeo emisiju nakon što je on otišao na drugu funkciju. ‘Kroz informativni program ćemo nastaviti raditi i specijale koje smo imali u ’60 minuta’ kada se u polusatnim prilozima bavimo samo jednom temom.’

t-portal

Tagovi:
Autor/ica 5.10.2011. u 09:50