Zemlja Srbija

Autor 6.9.2012. u 07:57

Zemlja Srbija

Jebote, umalo ne priznasmo Kosovo… Taman zaustismo da kažemo istorijsko „da“ kada stiže demantij EU gde se kaže: malo smo se šalili, nismo mislili da je priznanje Kosova obavezno ukoliko želimo da uđemo u EU već  smo hteli da kažemo da Srbija mora da popravi odnose sa Prištinom i  blablablabla…  Posle nekoliko sati patriotskog znoja i škrguta zuba ipak smo se izborili za status quo ante, što će reći da još uvek imamo zvezdicu kao i fus notu na jednostrano-proglašenoj državi Kosovo.

Izašao naš Premijer, lep i svetački beo, i objasnio nam da je Kosovo još uvek naše i da EU može samo da sanja nezavisnost ove fantomske tvorevine zvane država Kosovo. Objasnio nam naš Dačić da je zvezdica obavezna uz ime tzv. države Kosovo na svim međunarodnim skupovima, a ta zvezdica opet upućuje na fus notu koja pojašnjava pravi status Kosova,  što će reći da je isto naše i ničije više…

Rekao još Premijer da ga EU nervira i da mu je dosta ultimatuma i kategoričkih impertiva sa kojima nas stalno bombarduju i ne daju nam da se normalno razvijamo kao država. Onaj probisvet Kacin – đavo ga u šumu okren’o – rekao da Srbija mora da prestane da bude zemlja i da treba postati država ako želi da uđe u EU. Premijer poručio: trt Milojka! Ovo je zemlja Srbija, a Kacinov je problem što ne razume „srpska posla“, ko mu je kriv…

U poslovično stabilnoj i poslušnoj Vojvodini uskopistila se vlast u Novom Sadu i neće da se preda novoj većini koja se samopronašla i samoproklamovala kao takva. Naime politička partija SNS  odlučila je da je prošlo vreme drskog autonomašenja predhodnika DS-LSV-SPS-SPO i da sada SNS treba da preuzme vlast. Zajedno sa sveže odbeglim predstavnicima SPO i tek isključenim članovima Dveri, zatim sa prevrtljivim SPS-ovcima i  partiom Roma, jednim izbačenim članom malo-poznate organizacije Ni jedna od ponuđenih opcija – SNS je uspešno formirala skupštinsku većinu. Još da se sazove sednica i to je to… No, nije baš sve tako jednostavno kao što izgleda. Naime, SNS se žestoko namučio dok je „pridobio“ svoje buduće koalicione partnere jer, kako saznajemo iz poverljivih izvora, prelazak ovih političkih preletača je skupo koštao SNS. Kako saznajemo SNS je morao da „pošteno“ plati svoju bogomdano vlastotihovanje i to desetinama hiljada eura…  Potom je SNS bio prinuđen da zaštiti svoju novopečenu podršku i  da je izoluje na obronke Fruške Gore. Naime, pojavila se realna opasnost da DS, sa svojim političkim satelitima, ponudi veću sumu već plaćenim poslanicima i da ovi volšebno pređu na stranu stare vlasti što bi bio presedan bez presedana…  Zato je SNS poslanike zatvorio u neki hotel na Fruškoj Gori, obskrbili ih slaninom i rakijom, a za svaki slučaj im doveli i obezbeđenje ukoliko bi neki mahniti DS-ovac pokušao da ih prevede „žedne preko vode“. Bili tu poslanici nekoliko dana, jeli, pili, pa zatim na glasanje u grad došli. No, u gradu, ne lez’ đav’le, predsednica gradske skupštine zakazala sednicu pa je odmah i otkazala… Šta se desilo? Pa kaže gospođa predsednica da je čekala poslanike, ali se ovi nisu pojavili. Kako saznajemo, iz još poverljivijih izvora, navodno se jedan od poslanika toliko napio i prežderao da je zaspao omamljen mirisnim vazduhom fruškogorskim i nije stigao u zakazano vreme na sednicu tako da su ga morali čekati ispred gradske skupštine, to jeste na parkingu. Kada je dotični stigao predsednica je već  drsko otkazala sednicu i tako je sve odgođeno do daljnjeg.  Daće bog pa će iduće nedelje biti proglašena nova vlast…

Aktivisti Antifašističke akcije Novog Sada Zoranu Petakovu izrečena je mera od 100 dana kućnog pritvora uz mere elektronskog nadzora, u zamenu za služenje kazne zatvora od 100 dana, navodi se u rešenju Prvog osnovnog suda iz Beograda.

„Ukoliko osuđeni samovoljno napusti prostorije, i to jednom u trajanju od 12 sati, odnosno dva puta u trajanju od po šest sati, sud će odrediti da ostatak kazne izdržava u zatvoru“, navodi se u rešenju u koje je agencija Beta imala uvid.

Petakovu je 2008. godine prvo bila izrečena novčana kazna od 100.000 dinara, koja je potom 2011. godine zamenjena zatvorskom u trajanju od 100 dana, nakon čega je 2012. osuđeni zatražio da se zatvorska kazna zameni kućnim pritvorom.

Petakov je osuđen za uvredu bačkog episkopa Srpske pravoslavne crkve Irineja (Mirka Bulovića), koji ga je tužio 2005. godine, jer je Petakov u nastupu u jednoj televizijskoj emisiji rekao da SPC podržava određene ekstremističke grupacije u Srbiji.

(Autonomija – Kućni pritvor zbog uvrede Irineje Bulovića)

Ovaj anarhista iz Novog Sada je potpuno zaslužio to što je dobio kućni pritvor, u stvari je on trebao proći mnogo gore, ali eto izvukao se.  Kada je jadna naša Ceca-Internacionale trpila muke svog kućnog kazamata, može i ovaj antihrist I probisvet. Neka vidi malo šta je zemlja Srbija bre, nema to cile-mile… Da se ja pitam išao bi on da kopa negde u radni logor kao što su one kučke iz “Pussy riot”-a prošle kada su se usudile da uvrede predsednika Putina kao i rusku crkvu. A sada ustale sve države  tzv. “naprednog” Zapada da brane ove veštice jer  im je navodno narušena pravo na slobodu govora. Ne može nam, bre, niko ništa… Ima da vas potamanimo k’o ove komarce sa zapadnog Nila.

foto: galaksija

 

Autor 6.9.2012. u 07:57