Zidari i trgovci

Autor 15.9.2011. u 13:07

Zidari i trgovci

Žarko Radunković, bivši vojni ataše Srbije u Libiji, prema saznanjima “Blica”, ubijen je u subotu u Tripoliju, a njegovo telo trenutno je u zgradi Ambasade Srbije. Iako je “Blicu” u diplomatskim krugovima nezvanično rečeno da je Radunković umro od srčanog udara, obaveštajni podaci koji su prosleđeni srpskim vlastima ukazuju pre na mogućnost da je on ubijen.

Radunković je u međuvremenu penzionisan, ali je i dalje često putovao u Libiju, kao predstavnik privatne beogradske firme “Kofis”, koja je trgovala oružjem. Sprske vlasti nekoliko puta su intervenisale zbog poslovanja ove firme, jer je ugrožavala rad državnog preduzeća “Jugoimport”, koje je zvanično poslovalo sa ovom afričkom zemljom. (Blic, 15.09.2011. – Trgovac oružjem leži mrtav u našoj ambasadi u Libiji)

 

Srbiji baš ne dozvoljavaju da slobodno razvija svoj biznis… Eto posle ’zidara’ ne daju ni ’trgovcima’ da rade svoj posao. Pa šta ako je prodavao oružje? Kao da druge zemlje ne rade to isto? Nije prodavao drogu pa da ga zatuku u Libiji kao zalutalo prase. Ali, eto, desilo se šta se desilo…

Žarka Radunkovića su ubili, našeg bivšeg vojnog atašea, i to samo zato što je radio svoj posao – prodavao oružje. Čovek je posle odslužene državne službe započeo svoj biznis i očigledno bio uspešan jer se, kako vidimo iz navedenog teksta, i država žalila na rad svog bivšeg službenika, navodno joj je predstavljao jaku konkurenciju. Pa šta i ako jeste?

Zar čovek nema pravo da bude bolji u trgovini i od države. E sada se postavlja pitanje: ko ga ubi – država Srbija ili pobunjenička Libija? Ako smo stvarno došli dotle da ubijamo najbolje među nama onda je to velika sramota za Srbiju. Ako su ga, pak, ubile pobunjeničke snage u Libiji onda Srbija mora da insistira na istrazi. Prvo su nam pobili najbolje zidare, a sada nam ubijaju i trgovce!

Zidari i trgovci su ’ugaoni’ kamen srpskog društva već dvadeset godina. Iskusni zidari i trgovci su krenuli da pomažu svojim prijateljima u zemljama gde ove vrste poslova nisu razvijene. Eto kako nam vraćaju… Pozivam državne organe da pod hitno sprovedu istragu u vezi sa ubistvom Žarka Radunkovića. Takođe predlažem da jedan dan u godini bude posvećen našim herojima koji su pali u borbi za slobodno građenje i trgovanje. Neka im je večna slava i hvala!

 

 

Autor 15.9.2011. u 13:07