Zukorlićev poraz za BNV

tačno.net
Autor 27.10.2014. u 12:31

Zukorlićev poraz za BNV

U Sandžaku je na izborima za Bošnjačko narodno vijeće pobijedila Lista za Bošnjačko jedinstvo  – dr. Sulejman Ugljenin porazivši pri tome Muamera Zukorlića koji je vodio listu Za Bošnjake, Sandžak i muftiju.

Saopšteno je da na osnovu svih prebrojanih glasova, Zukorlićeva lista “Za Bošnjake, Sandžak i muftiju” na izborima za savjete nacionalnih manjina koji su danas sprovedeni u Srbiji, u Sandžaku osvojila je 44,5 procenata glasova Bošnjaka, dok je lista “Za bošnjačko jedinstvo – Dr. Sulejman Ugljanin” osvojila 55 odsto glasova onih koji su izašli na birališta.

Inače, Sulejman Ugljanin je odmah objavio da su prijatelji njegove liste Bakir Izetbegović, Ferid Muhić i Senadin Lavić.

Kako tvrde posmatrači, Zukorlićev stav da neće priznati izbore jer su nepravilni nema utemeljenje. Glasanje će se ponoviti na još dva glasačka mjesta ali je pobjeda Ugljaninove liste takva da je ni ponovno glasanje ne može dovesti u pitanje.

Zanimljivo je da je Ugljaninova lista osvojila čak 71 procenat glasova u Tutinu koji je Zukorlićev rodni kraj i koji je do sada bio njegovo jako uporište.

Zukorlićev čovjek Jahja Ferhatović je rekao kako ne priznaje izbore i kako je posrijedi izborna krađa te je upozorio “državu Srbiju, Republičku izbornu komisiju i druge nadležne organe države da ovaj put ne dopuste verifikaciju nezakonito ostvarenih rezultata jer bi to konačno porušilo i ikakvu šansu uspostave povjerenja između Bošnjaka i države Srbije.”

tačno.net
Autor 27.10.2014. u 12:31