Žuljević i Seferović suglasni: Ostali su garancija opstojnosti BiH

Amer Bahtijar
Autor 2.9.2013. u 10:21

Žuljević i Seferović suglasni: Ostali su garancija opstojnosti BiH

Skorašnji popis  stanovništva u BiH je glavna tema već mjesecima u bosanskohercegovačkoj javnosti. Kampanje vode vjerske i nacionalne institucije  Bošnjaka, Srba i Hrvata, govore o popisu kao epohalnom  trenutku nacija. Popis bi trebao  odrediti količinu političke moći pojednih naroda.

Između velikih riječi velikih vođa ugurali su Ostale, ljude koji svoj identitet ne mogu zasnovati u okviru tri ponuđena.

Ko su Ostali u BiH? Koji su njihovi problemi i kako ih riješiti i šta za njih znači predstojeći popis u podcastu smo razgovarali sa  Anerom  Žuljevićem i Osvitom Seferovićem.

Aner Žuljević jedan je od najpopularnijih političara u BiH, poslanik u Domu naroda Fedarlong parlamenta te zastupnik u skupštini Hercegovačkonertvanskog kantona.

Po mišnjenu njegovih kolega zastupnika u Domu naroda ali i Kantonalnoj skupštini  Aner Žuljević je najbolji i najagilniji zastupnik.

Nedavna anketa provedena u Mostaru pokazala je ono što je, ne tako davno, bilo nezamislivo:  Žuljević je  jednoglasna želja svih Mostaraca za novog gradonačelnika, žele ga svi.

Političar koji se izdigao iznad stranačkog, iznad nacionalnog i koji je postao glasnogovornik običnog naroda  ne krije da se ne osjeća ni Srbinom, Hrvatom ni Bošnjakom već identitet nalazi kao Bosanac i Hercegovac.

Lider   Građanskog fronta Ostalih, politolog  Osvit Seferović  već godinama  pokušava  doći do rješenja glavnih problema Ostalih.

[mejsaudio src=”https://tacno.net/audio/bahtijarintervjumono.mp3″]

 

Amer Bahtijar
Autor 2.9.2013. u 10:21