Koalicija ,,Pod lupom“ posmatra prijevremene izbore za načelnika opštine Glamoč

tačno.net
Autor 15.12.2017. u 09:52

Koalicija ,,Pod lupom“ posmatra prijevremene izbore za načelnika opštine Glamoč

Koalicija za slobodne i poštene izbore ,,Pod lupom“ će posmatrati sva biračka mjesta na prijevremenim lokalnim izborima u opštini Glamoč, koji se od održavaju u nedjelju, 17. decembra.

Na ovim izborima će biti angažovano dvanaest građanskih, nestranačkih posmatrača Koalicije ,,Pod lupom“, koji će biti raspoređeni na devet biračkih mjesta, u jedan mobilni tim i Opštinsku izbornu komisiju Glamoč.

Svojim angažmanom i tokom ovih prijevremenih izbora Koalicija želi spriječiti moguće zloupotrebe i prevare, osigurati poštovanje Izbornog zakona BiH, te zaštititi glasove birača.

Koalicija ,,Pod lupom“ poziva političke subjekte koji učestvuju na ovim izborima na poštovanje izborne šutnje koja počinje 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta i traje sve do zatvaranja biračkih mjesta, a građane ohrabruje i poziva da izađu na izbore u što većem broju.

Građani uočene nepravilnosti neposredno prije izbornog dana i na sam izborni dan mogu prijaviti Koaliciji na broj telefona 033 268 160.

Podsjećamo da je Koalicija ,,Pod lupom“ do sad posmatrala Opšte izbore 2014. godine, Lokalne izbore 2016. godine, osam prijevremenih izbora u osam opština, te ponovljene izbore u opštini Stolac. Izbori u Glamoču su dvanaesti u nizu koje Koalicija nadgleda da bi osigurala slobodne i poštene izbore.

tačno.net
Autor 15.12.2017. u 09:52

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija