Kritično u Bosanskom Šamcu: Rijeke Sava i Bosna prijete da odnesu grad

tačno.net
Autor/ica 17.5.2014. u 08:27

Kritično u Bosanskom Šamcu: Rijeke Sava i Bosna prijete da odnesu grad

Bosanski Šamac je u ovom trenutku jedan od gradova u BiH koji je najviše ugrožen poplavama. Zbog položaja ovog grada koji se nalazi na rijeci Bosni, te desnoj strani nabujale rijeke Save, građani su u velikom strahu i neizvjesnosti.

U kratkom i dramatičnom razgovoru za portal Klix.ba načelnik Općine Šamac Savo Minić je rekao da u ovom gradu vide samo vrhovi semafora, što znači da je visina vode preko dva metra.

“Situacija je alarmantna, poslijepodne ćemo znati nešto više. Pokušavamo evakuirati stanovništvo. Ali vjerujte, evo, situacija je teža nego što vam mi možemo reći, a što je vi možete prenijeti. Na pojedinim mjestima voda je sigurno i preko dva metra“, rekao je Minić.

Ulice grada su sasvim poplavljene, a portalu Klix.ba su se javili i članovi porodica stanovnika iz Bosanskog Šamca koji žive u drugim gradovima u BiH, a koji su razgovarali sa svojim najdražima.

Tvrde da su se pojedini stanovnici ovog grada popeli na krovove i čekaju spašavanje. U gradu nedostaje pitke vode i hrane, a struje je još jučer nestalo.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 17.5.2014. u 08:27