NAŠA SVAKODNEVNICA-KROZ KARIKATURU

tačno.net
Autor 20.9.2016. u 11:42

NAŠA SVAKODNEVNICA-KROZ KARIKATURU

POZNATI  KARIKATURISTA REŠAD SULTANOVIĆ SE PREDSTAVIO KLADANJSKOJ PUBLICI

U  organizaciji JU „Biblioteka“ u Kladnju je organizirana prva samostalna izložba poznatog karikaturiste Rešada  Sultanovića. U  holu kladanjskog doma kulture  predstavljeno je stotinjak njegovih karikatura koje u cijelosti odslikavaju, na jedan satiričan  način, našu svakodnevnicu. Prigodnim riječima brojnim posjetiocima obratili su se ispred organizatora Nevzeta Rustemović, dok je izložbu otvorio Načelnik općine Kladanj Jusuf  Čavkunović.

„Do sada sam svoje karikature izlagao diljem svijeta i gotovo uvijek ako nisam bio nagrađen onda su te moje karikature ulazile u uži izbor za nagradu i u kataloge i izložbe tih prestižnih festivala. Veliko priznanje mi je bilo što sam, u sklopu 30-te jubilarne „Sarajevske zime“, imao tu čast da se predstavim i da obilježim 30 godina javnog rada sa svojim radovima i moram priznati da sam dobio pozitivne kritike od sarajevske publike. Ipak kada izlažete u svom rodnom gradu  to je poseban osjećaj, puno je tu  emocija pa i treme, jer ipak  ovo je mala sredina i ovakvi događaji su doista rijetki. No sve je prošlo iznad mojih očekivanja i još jednom da se zahvalim organizatorima što su prepoznali moj rad i da sve ovo prezentiram kladanjskoj javnosti“ istakao je autor  izložbe Rešad Sultanović.

Rešad Sultanović je rođen u Kladnju 1955. Godine. Živi i radi u Sarajevu i Kladnju. Redovni je član Udruženja likovnih umjetnika primjenjenih umjetnosti BiH, te Hrvatskog društva karikaturista. Ima status istaknutog umjetnika. Do sada je osvojio preko trideset domaćih i međunarodnih nagrada i oko stotinjak priznanja, te je učestvovao na preko 600 kolektivnih izložbi širom svijeta.

Izložba je organizirana uz svesrdnu pomoć JU“ biblioteka“ Kladanj i Općine Kladanj a bit će otvorena narednih pet dana.

Tagovi:
tačno.net
Autor 20.9.2016. u 11:42