Dom koala prije i poslije požara – pakao ga je potpuno izbrisao

24SATA
Autor 8.1.2020. u 18:28

Dom koala prije i poslije požara – pakao ga je potpuno izbrisao

Foto: REUTERS

Zapanjujuće fotografije prije i poslije otkrivaju razmjere katastrofe divljih požara u Australiji, a najveće su žrtve sirote i bespomoćne životinje koje su izgubile dom i obitelj

Nekontrolirani šumski požari progutali su na tisuće hektara šuma, livada i čitavog ekosustava nekoć netaknute i prekrasne divljine australskog otoka Kangaroo. Koliko je to mjesto bilo bogato životinjskim svijetom svjedoči i sam naziv otoka, dobiven po autohtonoj australskoj vrsti – klokanima.

Najveći svjedok tragedija fotografije su prije i poslije požara.

Ovaj otok bio je dom tisućama koala. Procjenjuje se da je u požarima živote izgubile više od polovice njihove populacije.

Pakao koji vatra ostavlja za sobom uvjerljivo je prikazan na fotografijama snimljenim u Nacionalnom parku Flinders Chase, piše Daily Mail.

Stradao je i velik broj klokana.

Posljedice požara u Australiji | Autor: Instagramfoto: InstagramNekoć otok pun zelenila sad je zgarište, a brutalan kontrast otkriva posljedice velikih požara.

 

Prizori nakon požara iz Australije | Autor: REUTERS/PIXSELL

– Srce mi se slama kad vidim slike svoje prekrasne zemlje ovakve – komentar je jednog Australca na društvenim mrežama.

Prema najnovijim podacima procjenjuje se da je u Australiji uslijed ovih paklenih požara živote izgubilo oko milijardu životinja, piše CBS.

U samo par mjeseci 6 milijuna hektara je izgorjelo do temelja, a na tisuće ljudi je izgubilo svoje domove i poslove.

24SATA

 

24SATA
Autor 8.1.2020. u 18:28