Doug the Pug jedan je od najpopularnijih pasa na Instagramu

I.S
Autor 3.9.2021. u 13:32

Doug the Pug jedan je od najpopularnijih pasa na Instagramu

Foto: Leslie Mosier

Doug the Pug trenutno je jedan od najpopularnijih pasa na Instagramu. Ima osam godina i uspio je osvojiti srca gotovo četiri miliona pratitelja.

Doug the Pug živi u Nashvilleu, a magazin Forbes ga je proglasio drugim najutjecajnijim ljubimcem u 2018. godini. Pretprošle godine dobio je People’s Choice Award za “ljubimca zvijezdu”.

Druži se sa brojnim slavnim ličnostima, kao što su Shakira, Ed Sheeran, Justin Bieber, BTS, Billie Eilish, John Legend, Cole Sprouse, Brendon Urie, PewDiePie i glumci iz Netflixove serije “Stranger Things”.

Pojavio se u spotovima za pjesme “Swish Swish” (Katy Perry), “Irresistible” (Fall Out Boy) i “Kissing Strangers” (DCNE). Gradonačelnik Nashvillea proglasio je 20. maj “Danom mopsa Douga”.

Njegova vlasnica Leslie Mosier autorica je jedne od najprodavanijih knjiga New York Timesa “Mops Doug: Kralj pop kulture”. Nakon objave knjige 2016. godine, Doug je prisustvovao promocijama u Engleskoj, Francuskoj i Sjedinjenim Američkim Državama.

Dougova linija odjeće, plišanih igračaka i ruksaka može se kupiti u američkoj maloprodajnoj kompaniji Claire’s. Cijenjeni mediji TIME i The Huffington Post pisali su o njemu.

klix.ba

I.S
Autor 3.9.2021. u 13:32