Evo zašto bi doberman mogao biti dobar za vas

tačno.net
Autor 12.4.2016. u 10:01

Evo zašto bi doberman mogao biti dobar za vas

Dobermani uz pravilnu dresuru i kvalitetan društveni život mogu biti sjajni obiteljski psi

Dobermani su na glasu kao ozbiljni i pomalo zastrašujući psi, uglavnom jer ih Hollywood često koristi za takve uloge, no kao ljubimci često su vrlo predani i puni ljubavi.

Pametni su

Dobermani su među najpametnijim pasminama i neće ih zadovoljiti jednostavni zadaci. Svakodnevno im treba davati mentalne i fizičke izazove kako im ne bi bilo dosadno. Njihova je pamet jedan od razloga zašto ih je vrlo lako dresirati.

Odlični su zaštitnici

Dobermani su odani psi koji će štititi svoju obitelj do posljednjeg daha. Vrlo su dobri kao psi čuvari i odlično se snalaze u opasnim situacijama. To je razlog zašto ih se mora dresirati kako ne bi bili pretjerano oprezni u blizini stranaca.

Često su vrlo aktivni

Dobermanima uglavnom godi dobro se ispuhati planinarenjem, trčanjem i sličnim aktivnostima. Ta je pasmina poznata po svojim atletskim sposobnostima.

Ima ih u raznim bojama

Nema sumnje kako svi znaju za crne dobermane s hrđavim mrljama, no ta pasmina ima i svoje sive, crveno-smeđe i krem pripadnike.

Dobri su s djecom

Iako, kao što smo rekli, izgledaju prilično ozbiljno, dobro dresirani dobermani najbolji su prijatelji svoje obitelji. Obožavaju malu djecu i predano će ih čuvati i paziti.

Tagovi:
tačno.net
Autor 12.4.2016. u 10:01