FBI zlostavljanje životinja počinje da tretira kao “zločin protiv društva”!

tačno.net
Autor 9.4.2015. u 14:38

FBI zlostavljanje životinja počinje da tretira kao “zločin protiv društva”!

Federalni istražni biro(FBI) objavio je prošle nedelje da će se zlostavljanje životinja od sledeće godine tretirati kao „zločin protiv društva“. Okrutnost prema životinjama tretiraće se mnogo strožije nego do sada, a zlostavljači životinja imaće kazne slične onima koje dobijaju ubice i piromani.

FBI će početi prikupljanje i praćenje informacija o zlostavljanju životinja, kako bi sagledao obim problema i zastupljenost ove vrste kriminala u zemlji.

Prema saopštenju koje je izdato definicija okrutnosti prema životinjama od 2016. godine biće namerno, svesno i bezobzirno preduzimanje akcije koja za cilj ima maltretiranje ili ubijanje životinje bez opravdanog razloga, kao što su mučenje, sakaćenje, trovanje, povređivanje, huškanje na borbu sa drugom životinjom, izazivanje preterane patnje. Ova definicija ne uključuje životinje u sportu ili industriji zabave, ni životinjama koje se tiču zakona o lovu ili ribolovu.

Šta preduzeti ako ste svedok zlostavljanja ili ubistva životinje?

Mnoge studije u Americi pokazale su da deca koja ispoljavaju torturu prema životinjama u detinjstvu, nasilje ispoljavaju prema ljudima kada odrastu. Izmene koje FBI sprovodi u toku ove godine, a koje će početi da se primenjuju početkom 2016.godine, poboljšaće sprovođenje zakona i ohrabriti ljude da prijavljuju zlostavljače životinja.

Šta kažu pravnici: Da li je obaveza građana da prijavljuju zlostavljanje životinja?

-Ljudi, shvatite nasilje prema životinjama što ozbiljnije! To je takođe vrsta kriminala, a ako se nasilnici ove vrste ne sankcionišu na vreme, oni su sposobni da u budućnosti učine mnogo veća zlodela! – rekao je Viktor Amato iz FBI.

zivotinje.rs

tačno.net
Autor 9.4.2015. u 14:38