Herojski pit bull spasio gluhog tinejdžera iz požara

tačno.net
Autor 22.7.2014. u 10:29

Herojski pit bull spasio gluhog tinejdžera iz požara

Kućni ljubimac pit bull spasio je svog 13-godišnjeg vlasnika tako što ga je probudio i izveo van iz kuće koju je već zahvatio požar

U srijedu poslijepodne 13-godišnji Nick Lamb zaspao je u sobi kad je kuću zahvatio požar i već je počeo ispunjavati dimom, prenosi Huffington Post.

Nick je gluh od rođenja i kako je zaspao bez slušnog aparata, nije mogao čuti alarm koji se oglasio reagirajući na dim. Na svu sreću,obiteljski pas Ace spasio je stvar.

Dvogodišnji pit bull ušao je u Nickovu sobu i probudio ga ližući mu lice. Kad se probudio, Nick je brzo prekrio usta i nos i pobjegao van sa psom prije nego što je plamen uništio kuću. ‘Udahnuo sam i sišao s Aceom, a cijela kuća je bila u dimu i malo vatre’, rekao je Nick za ABC.

Drugi članovi obitelji nisu bili kod kuće pa je Nick izvana odmah nazvao mamu. Uskoro su stigla i vatrogasna kola. Uzrok požara nije još bio poznat, no vjerojatno su krive električne instalacije. Obitelj će morati sanirati 175.000 dolara nastalu štetu, no vatrogasci su uspjeli spasiti i obiteljsku macu Pixie.

Ace je proglašen herojem. ‘Pit bullovi su na lošem glasu, ali oni obožavaju svoju obitelj. Da nije bilo njega, tko zna što bi bilo s našim sinom’, rekla je Nickova majka Lindsay Bernard.

tportal.hr

Tagovi:
tačno.net
Autor 22.7.2014. u 10:29