Humanitarci: Košarkaši Partizana udomljavaju pse i mačke!

tačno.net
Autor 7.10.2014. u 20:26

Humanitarci: Košarkaši Partizana udomljavaju pse i mačke!

Košarkaški klub Partizan NIS i Udruženja Beta danas pokreću akciju udomljavanja nezbrinutih pasa i mačaka grada Beograda pod sloganom „Mi zajedno možemo sve”. Udruženje Beta i klub iz Humske ovim projektom žele da ukažu na važnost brige o životinjama, odgovornom vlasništvu i kulturi udomljavanja pasa i mačaka.

-KK Partizan NIS je uvek skretao pažnju javnosti na osetljive društvene probleme, pa tako i ovim zajedničkim projektom želimo da pokažemo da naša zajednica uz odgovorno ponašanje zaista može da učini mnogo.

Fotografije košarkaša Partizana sa psima i mačkama, koji čekaju da budu udomljeni, uskoro će se naći na svim društvenim platformama, a Partizan se nada da ima navijača crno-belih, koji će im pružiti dom, miran i srećan život.

-Mi smo učinili jedan važan korak, Udruženje Beta to čini već duži period, ostaje nam samo da nađemo pravo mesto za ove veoma zahvalne životinje. – kažu u KK Partizanu.

Sličnu akciju organizovali su i fudbaleri Partizana, pod nazivom “Stop nasilju nad životinjama”

Udruženje Beta Beograd je volontersko udruženje, koje nema svoje kancelarije, prihvatilište ili azil.

-Sve životinje koje spasimo zbrinjavamo po sopstvenim stanovima, plaćenim pansionima ili fosterima. Ovim se bavimo iz čiste ljubavi prema životinjama i uspeli smo u prethodnih godinu dana da zbrinemo, izlečimo i spasimo oko 250 životinja, od kojih već njih 150 uživa u svojim novim domovima. Trenutno brinemo o oko pedesetak pasa i mačaka. Pokrenuli smo zajedno sa KK Partizan ovu akciju kako bismo zajedno učinili još mnogo više za životinje kojima je potrebna pomoć. – istakla je Jelena Veselinov ispred udruženja.

zivotinje.rs

tačno.net
Autor 7.10.2014. u 20:26

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija