#iLjubimciSuObitelj: Ne napuštajte ljubimce tijekom godišnjeg odmora

tačno.net
Autor 14.7.2020. u 11:19

#iLjubimciSuObitelj: Ne napuštajte ljubimce tijekom godišnjeg odmora

Foto: Svjetlana Salahovic

Sezona godišnjih odmora se ozbiljno zahuktava pa mnogi pakiraju kovčege i razmišljaju kamo na izlet ili putovanje. Cijela obitelj s nestrpljenjem čeka ljetne mjesece kako bi se otisnula u nove avanture, a to vrijedi i za kućne ljubimce jer #iLjubimciSuObitelj.

Hrvatska, ali i druge zemlje, iz dana u dan mogu se pohvaliti sa sve više pet friendly sadržaja. Ljubimci danas mogu biti suputnici kamo god išli jer su dobrodošli na odmorišta, u kafiće, restorane, hotele i apartmane. Međutim, ako to nije slučaj, vlasnici trebaju biti odgovorni baš kao i kada su nabavljali ljubimca. Naime, koju god životinju odabrali, ona je s vama u svakom trenutku života, čak i kada putujete.

Odgovornost svih vlasnika podrazumijeva da bismo trebali životinju i zbrinuti kada ne možemo brinuti za nju sami.

Foto Svjetlana Salahovic

Ako stvarno ne možemo voditi ljubimca sa sobom, postoje hoteli za pse ili servisi za čuvanje koji se mogu pronaći preko društvenih mreža. U tom slučaju dobar savjet je istražiti preporuke, upoznati osobu koja bi skrbila o vašem ljubimcu i odabrati opciju koja vam najviše odgovara.

Možda će vam moći u pomoć uskočiti prijatelj ili član obitelji koji će pripaziti ljubimca nekoliko dana, a vi ga u tom slučaju opskrbite svime što mu je potrebno kao što su hrana, igračke, grickalice, mjesto za spavanje.

Sve su ovo poruke Pet centra koji je u suradnji s udrugama Noina Arka (Zagreb), 9 života (Osijek), Društvom za zaštitu životinja Rijeka (Rijeka) i Udrugom Sehaliah (Split) pokrenuo kampanju #iLjubimciSuObitelj.

Ovoj inicijativi su se pridružila i brojna poznata imena poput Petre Kurtele, Lane Klingor Mihić, Mirne Savić, Nike Turković i mnogih drugih koji su i sami vlasnici ljubimaca i podržavaju odgovorno vlasništvo tijekom cijele godine. Priključite se i vi objavom fotografije i korištenjem službenog hashtaga kampanje #iLjubimciSuObitelj kako bismo zajedno poslali glasniju poruku i učinili ovo ljeto sretnim i sigurnijim za sve.

Index.hr

tačno.net
Autor 14.7.2020. u 11:19