Kako je Čile rešio problem pasa lutalica

tačno.net
Autor 7.11.2016. u 11:32

Kako je Čile rešio problem pasa lutalica

Problem pasa lutalica potresa ceo svet. Mnoge države izgradile su jasne strategije kako pomoći onim ljubimcima koji su na ulici van svoje volje. U mnogim država kazne za napuštanje ljubimaca su ogromne i što je važnije – SPROVODE SE! Mnoge države nalaze i kreativna rešenja kako mogu da im pomognu da počnu da žive život kao i njihovi vlasnički prijatelji!

Jedna od takvih je Čile! Priča koja nam stiže iz mesta Quilpué vraća nam veru u bolje sutra svakog napuštenog psa! Naime, vlasti su organizovale poseban program dresure za ove pse čime su ih osposobili za rad sa policijom!

Tako je Problem pasa lutalica u mnogome smanjen! Osim što je veliki broj životinja na ovaj način zbrinut, istovremeno i obavljaju važnu dužnost i doprinose bezbednosti građana.

– Psi su ponovo na ulici, ali ovaj put kao njeni čuvari. Žive u policijskoj stanici, gde imaju svoje krevete, hranu i vodu. Ovo je sjajan primer kako se može rešiti Problem pasa lutalica, pa se nadamo da će se ovaj super model slediti i u drugim gradovima širom sveta, rekao je Kristian Vitori, gradonačelnik pomenutog Quilpué.

petface.net

tačno.net
Autor 7.11.2016. u 11:32