Keruša Mila pronašla novi dom!

tačno.net
Autor 5.10.2013. u 07:45

Keruša Mila pronašla novi dom!

Keruša Mila, zlostavljani pas čija je tragična priča prije tri godine obišla cijeli region, od danas ima novi dom, usvojitelja koji zbog dugogodišnje posvećenosti životinjama ima poštovanje i udruženja za zaštitu životinja.

Usvojitelji su još u prijavi Stručnoj komisiji naveli da žele za širu javnost ostati anonimni.

Usvojitelji su sa VU Veterina Beograd potpisali Ugovor o usvajanju i preuzeli kerušu Milu kako bi joj pružili ljubav i dom koji zaslužuje.

Nakon što su prethodni vlasnici nakon tri godine zbog objektivnih okolnosti morali da vrate Milu na čuvanje i novo udomljenje, za udomljavanje Mile se Veterini javilo desetak potencijalnih udomitelja od kojih je četiri ispunjavalo posebne uslove koji su neophodni radistaranja o ovom psu koji, kao žrtva nasilja, nema četiri šape.

Usvojitelji za Milu imaju obezbijeđeno 24-satno prisustvo nekoga ko o njoj brine, posjeduju kuću sa dvorištem koja ima izlaz na veliki travnjak, i već se staraju o psima, javlja B92.

Keruša Mila pronađena je prije tri godina na ulicama Beograda, nakon što joj je nepoznati počinilac odsjekao sve četiri šape. Usljed nesnosnih bolova, ovaj hrabri pas je tom prilikom pretrpio i srčani udar, a brigom veterinara i ljubitelja životinja uspjela je preživjeti i oporaviti se.


Tagovi:
tačno.net
Autor 5.10.2013. u 07:45

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija