Kinolozi iz Makedonije pomažu ljudima i životinjama u poplavljenim područjima

tačno.net
Autor 19.5.2014. u 12:36

Kinolozi iz Makedonije pomažu ljudima i životinjama u poplavljenim područjima

VRANJE – Predstavnici Kinološkog saveza iz Makedonije, kao i odgajivači pasa, danas su do Vranja dopremili prvi kontigent pomoći za poplavljena područja u Srbiji. Pomoć sadrži hranu, vodu, sredstva za higijenu 150 kilograma hrane za životinje.Inače ovo je prvi kontigent pomoći koji je dopremljen u Vranje, jer od danas na teritoriji cele Makedonije kreće prikupljanje pomoći za ljude i životinje.

Makedonci _Vranje

Tomislav Stojanović, sekretar Crvenog krsta zahvalio se kinolozima iz Makedonije i rekao da će već danas njihova pomoć biti prosleđena u Svilajnac.

Što se tiče hrane za životinje ona je uručena Udruženju za zaštinu životinja „Najbolji prijatelj“, a kako se čulo od zastupnice udruženja Rose Drmonjić, hrana će biti raspoređena u gradovima gde se ukaže potreba uz koordiniranu saradnju sa udruženjima iz cele Srbije.

Ispred vranjskog Kinološkog društva „Švrća“, dobrotvorima iz Makedonije se zahvalio  predsednik društva Mića Mladenović, koji je rekao da će  grad Vranje dalje prosleđivati pomoć prijatelja iz Makedonije.

Inače i u Vranju od sutra kreće prikupljanje pomoći za životinje, štand će biti postavljen ispred prodavnice „Moj ljubimac“ u tržnom centru Blok Pošta Banka.

JuGmedia

Tagovi:
tačno.net
Autor 19.5.2014. u 12:36