Metallica za požare u Australiji donirala 750 hiljada dolara

 E. Sk.
Autor 15.1.2020. u 15:07

Metallica za požare u Australiji donirala 750 hiljada dolara

Foto: Jeff Kravitz/FilmMagic

 

“Vijesti o strahotama požara koji su zahvatili milione hektara širom Australije, a posebno u New South Walesu i Victoriji, dolaze nam sa svih strana. Posljedice razaranja na sve stanovnike, životinje i životnu sredinu zaista slamaju srce. Molimo sve da nam se pridruže i pomognu koliko mogu”, stoji u saopćenju benda.Donacija Metallice također znači da je bend osigurao gotovo isto novca koliko i vlasnik i izvršni direktor Amazona i trenutno najbogatiji čovjek na planetu, Jeff Bezos, koji je donirao milion australskih dolara.Čak je i Bezosova donacija u sjeni one koju je indirektno napravila zvijezda Instagrama, 20-godišnja Kaylen Ward, Ona je obećala poslati golu fotografiju svima koji joj pošalju dokaz da su donirali barem 10 dolara. Prema procjenama, zahvaljujući njoj, prikupljeno je blizu milion američkih dolara.

Stručnjaci su procijenili da bi šteta koju su požari napravili mogla biti procijenjena na 3 milijarde dolara. Mnoga velika svjetska imena uključila su se u pružanje novčane pomoći.

Tako je Chris Hemsworth obećao donirati milion dolara, Kylie Minogue i njena porodica obećali su 500.000 dolara, DJ Flume 100.000, supružnici Keith Urban i Nicole Kidman obećali su 500.000. Ravnodušni nisu ni Elton John i Kylie Jenner koji su obećali pomoć u iznosu od milion dolara, dok je komičarka Celeste Barber donirala čak 32 miliona.

 E. Sk.
Autor 15.1.2020. u 15:07