Nevjerojatno pseće prijateljstvo gluhe Eve i slijepog Dillona

tačno.net
Autor 4.8.2013. u 06:52

Nevjerojatno pseće prijateljstvo gluhe Eve i slijepog Dillona

Dvoje napuštenih hendikepiranih pasa svoju je sreću pronašlo jedno u drugom u prihvatilištu za nezbrinute pse, a sreća im se potom ponovo nasmiješila kad su zajedno udomljeni

Eve je kao devet tjedana staro štene na Badnjak pronašao poštar, gotovo smrznutu u snježnim nanosima. Pravo je čudo da je nisu pojele divlje zvijeri, s obzirom na to da je pronađena u planinskom području Bear Valley.

Dillon je dvogodišnjak kojeg su vlasnici ostavili privremeno u prihvatilištu za pse, ali se po njega nikad nisu vratili.

Osim što su napušteni, zajedničko im je da su hendikepirani. Eve je potpuno gluha i nedostaje joj oko, a Dillon je potpuno slijep. Upravo zbog njihovih hendikepa osoblje prihvatilišta Marley’s Mutts, gdje su oboje završili, vjerovalo je da se nesretni psi neće moći družiti međusobno. Na njihovo veliko čuđenje, dogodilo se upravo suprotno.

‘Mislio sam da će ih njihovi nedostaci razdvajati, ali su se ‘kliknuli’ od samog početka’, prenosi Daily Mail riječi Josha Skowa, zaposlenika utočišta.

Iskoristili su svoje sposobnosti kako bi pomogli jedno drugom i postali su nerazdvojni.

Dillon i Eve se savršeno nadopunjavaju i puno im je lakše kad su zajedno. U šetnje idu bez povodca, a Eve vodi Dillona. S druge strane, njegov sluh omogućuje njoj da se u svojoj gluhoći osjeća puno ugodnije. Oni su yin i yang, navedeno je na Marley’s Mutts Facebook stranicama.

tačno.net
Autor 4.8.2013. u 06:52