Nikad nije kasno da učimo od životinja

tačno.net
Autor 18.11.2015. u 14:38

Nikad nije kasno da učimo od životinja

foto: tipsforpat

Živite u trenutku, pobijedite strah ljubavlju, ne budite zlopamtilo, igrajte se svaki dan…

Uredila: Svjetlana Salahović

NAŠI su nam psi nepresušan izvor ljubavi i zabave, ali nas, osim toga, uče i nekim od velikih životnih lekcija:

Živite u trenutku

Iako se psi sjećaju gdje stoje poslastice, kojom ulicom doći doma, kao i poznatih ljudi, te će informacije “izvući” smo kad su im potrebne. Ako jedu ili love lopticu, u tom trenutku razmišljaju samo o tome.

Pobijedite strah ljubavlju

Mnogo je priča u uplašenim, agresivnim psima koji su se transformirali u nježne i pristojne pse nakon što su premješteni u zdravu okolinu punu ljubavi. Ljubav zaista sve pobjeđuje, a prvi korak je da volimo samo sebe. Ako možete pobijediti strah i samokritiku ljubavlju prema samome sebi, bez obzira na to u kakvoj se situaciji nalazili, život postaje lakši.

Ne budite zlopamtilo

Prezir nastaje u našem umu. Ljudi su vjerojatno jedina vrsta koja ga osjeća. Pas nikada neće biti ljut na vas iz čista mira, a neće se ni sjećati da mu prije tri dana niste dali poslasticu prije spavanja. Zadržavanje negativnih emocija i prezira prema nekom sprječava vas da napredujete sa životom.

Igrajte se svaki dan

Psi se vole igrati, što najčešće uključuje mnogo pokreta – trčanje, lova ili skakanja. To nam je dobar podsjetnik da se igramo i krećemo svakoga dana. To je nužna stanka od konstantnog radnog okruženja u kojemu nas većina živi. Ako u tu igru možete uklopiti i fizičku aktivnosti, još bolje.

Skačite od sreće kad ste sretni

Sigurno ste vidjeli psa kako skače od sreće kada shvati da će dobiti poslasticu ili započeti s igrom. Ne bi li bilo odlično da i sami spontano i nesputano iskazujete emocije? Živimo toliko brzo da nerijetko zaboravimo koliko je život uzbudljiv, kao i uživati u malim stvarima. A toliko je toga oko nas zbog čega možemo skakati od sreće.

 Budite odani i pouzdani

Psi su vrsta koja živi u čoporu. Drže se svoga čopora, brane ga i igraju se s njom. Nama ljudima to je dobar podsjetnik da budemo uzorni članovi svoga ljudskog čopora. Ovdje vrijedi zlatno pravilo o tretiranju drugih kako želite da tretiraju vas. Budite odani i pouzdani prijatelji, partneri i članovi obitelji.

Bezuvjetno volite

Bez obzira na sve, vaši vas psi bezuvjetno vole. Mašu repom čim vas vide, kakvoga kod bili raspoloženja nakon povratka s posla. Želi vam dati veliki mokri poljubac čak i ako ste se upravo izvikali na njih. Također, trenutno vam opraštaju ako ste ih slučajno uvrijedili. Bezuvjetno voljeti nije lak zadatak, ali bi definitivno učinio svijet ljepšim mjestom. (Index.hr)

dip

https://www.youtube.com/watch?v=JA8VJh0UJtg

tačno.net
Autor 18.11.2015. u 14:38