Njihovo srce je veliko za sve: Upoznajte starice koje brinu o 1300 napuštenih kuca!

tačno.net
Autor 2.3.2015. u 11:33

Njihovo srce je veliko za sve: Upoznajte starice koje brinu o 1300 napuštenih kuca!

Poslednjih pet godina nekoliko starijih žena iz kineske provincije Šanksi posvetilo je onima kojima je pomoć zaista potrebna.

One su svoja vrata otvorile svim napuštenim psima kojima su drugi okrenuli leđa. Njima su posvetile sve svoje vreme, tako da su ovi mališani postali sve samo ne napušteni.

Žene dobrog srca ne znaju za umor: one svakog jutra ustaju u 4 ujutro, kako bi nahranile svoje mezimce. Iako je ovo prihvatilište skromno, u njemu se ne zna za oskudicu, jer one sve što imaju nesebično dele sa psima, koji dnevno pojedu oko 400 kilograma hrane.

Sve je počelo 2009. godine, kada je 60-godišnja Vang Janfag, veliki ljubitelj životinja, odlučila da promeni živote napuštenih pasa koje je sretala svakog dana. Ona je sa svojim prijateljicama čak provela novogodišnju noć u društvu svojih štićenika, da bi se manje plašili vatrometa i slavlja.

Priča o ovom mestu punom ljubavi, na kome ima mesta za sve, oduševila je mnoge ljude širom zemlje i sveta, pa su brojni ljubitelji uvek spremni da doniraju sredstva za izdržavanje kuca, kako bi pomogli ovim dobrodušnim ženama.

Jedna od njih priznaje da njihovi drugari nisu baš uvek umiljati, ali da je to sasvim razumljivo kada se uzme u obzir situacija u kojoj su se našli.

Ponekad zaradimo neku ogrebotinu, ili čak ujed. Ali, to nije strašno i nije začuđujuće da se poneka nezgoda dogodi kada po čitave dane provodite sa nekoliko stotina pasa. Ipak, oni su svi kao naša deca i nikada ne bismo mogle da se rastanemo on njih – objašnjava ona.

zivotinje.rs

tačno.net
Autor 2.3.2015. u 11:33