Od pokvarenih veš mašina napravili sklonište za napuštene mačke!

tačno.net
Autor 8.11.2018. u 09:58

Od pokvarenih veš mašina napravili sklonište za napuštene mačke!

Sklonište za napuštene mačke može biti stara kutija, dobro izolovana, stara automobilska guma, obložena materijalom, može biti bilo kakav zaklon od snega, kiše i vetra. A može biti i stara i dotrajala veš mašina!

Sjajna ideja za sklonište napuštenih maca stiže nam pravo iz Portugala! Naime, Ana – lokalna veterinarka – dosetila se kako da iskoristi mašine, koje je videla pokraj obližnjeg kontejnera! Tada joj je sinula ideja i pokrenula je projekat pod nazivom ”Aqui Há Gato” (Ovde je mačka) kako bi napuštenim macama iz svog grada obezbedila izolovanu “kućicu”.

Lokalni savet joj je pružio podršku i postavio mašine po gradu, a studenti i crtači grafita su ova sjajna i dotrajala skloništa, pretvorili u uličnu umetnost. Mašine za pranje ne samo da su udobne, sa „usijanim limenim krovovima” na kojima mačke mogu da uživaju na suncu, već su i praktične. One pružaju izjednačenu temperaturu tokom ledenih zimskih dana i vrelih leta u Monšikiju, ovom živopisnom gradiću na jugu Portugala!

Skoro svi stanovnici ovog portugalskog grada pozdravili su ove „vile za mačke”, kojih za sada ima ukupno pet. Obzirom da je kampanja privukla pažnju tamošnjih medija, veterinarka Ana se nada da će se proširiti širom zemlje.

Sve stare veš mašine i mašine za sušenje su dobrodošle, rekla je ona za medije.

Još jedan dokaz da nam za ovakve ideje ne trebaju veliki budžeti, već samo VOLJA!

petface.net

tačno.net
Autor 8.11.2018. u 09:58