Oprez, iz dućana se povlači ova hrana za pse. Može biti jako opasna

HINA
Autor 28.3.2019. u 13:38

Oprez, iz dućana se povlači ova hrana za pse. Može biti jako opasna

ZBOG mogućih povećanih razina vitamina D, koje kod pasa mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme uključujući i poremećenu funkciju bubrega, američka tvrtka Hill’s Pet Nutrition je kao proizvođač s tržišta povukla neke svoje konzerve s hranom za pse.

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu u ponedjeljak je obavijestila potrošače o dobrovoljnom opozivu konzervi Hill’s® Prescription Diet® Canine i/d 12x 360g (SKU Number: 8408T, LOT: 092020T27) te Hill’s® Science Plan® Mature Adult Active Longevity Chicken 12x370g (SKU Number: 8055U, LOT: 112020T25).

U priopćenju pojašnjavaju da je vitamin D esencijalni nutrijent za pse, ali da peroralni unos povišenih razina tog vitamina može dovesti do mogućih zdravstvenih problema ovisno o samoj razini vitamina i duljini primjene.

Psi mogu iskazivati simptome kao što su povraćanje, gubitak apetita, pojačan osjećaj žeđi, pojačano mokrenje, pojačano slinjenje i gubitak tjelesne težine. Primjena povišenih razina vitamina D može rezultirati ozbiljnim zdravstvenim problemima kod pasa, uključujući poremećenu funkciju bubrega.

Vlasnicima pasa koji su eventualno kupili proizvode navedenih serija savjetuje se prestanak hranjenja pasa tim proizvodima.

Potrošače pozivaju da za sve dodatne informacije kontaktiraju proizvođača na adresi [email protected], ili uvoznika i distributera za Hrvatsku, [email protected], +385 1 3017 011. Dostupne informacije mogu se pronaći i na www.hillspet.com/productlist.

Hina/Index.hr

Tagovi:
HINA
Autor 28.3.2019. u 13:38