Osam znakova koji jasno pokazuju da vas vaš pas obožava

Ni.B.
Autor 26.6.2019. u 12:40

Osam znakova koji jasno pokazuju da vas vaš pas obožava

Foto: Thinkstock

SVATKO tko doma ima psa teško će moći objasniti koliko ga voli. Ta se ljubav teško opisuje riječima. Ono što dobivamo zauzvrat predivno je. No kako znati da nas naš ljubimac voli ako nam on to ne može reći? Naši ljubimci govore pokretima i djelima. Ako pažljivo pratimo njihovo ponašanje, možemo zaključiti kako se osjeća, smeta li mu nešto i je li s njim sve u redu. Isto tako, iz njegovog ponašanja možemo zaključiti voli li nas. Ovo su jasni znakovi da vas vaš pas obožava.

1. Želi se maziti s vama – jedan od najjasnijih znakova je definitivno maženje. Ako vaš pas želi biti kraj vas, znači da vas stvarno voli.

2. Voli ili želi spavati s vama u krevetu – kada je riječ o spavanju na krevetu vlasnika, ne radi se samo o udobnosti. Psi su u prošlosti spavali u čoporima, a ako vaš ljubimac želi spavati kraj vas, to znači da vas smatra dijelom svog čopora.

3. Vaš pas je miran kada odlazite iz doma – ako pas ne radi nered i probleme kada odete iz kuće, znači da vam vjeruje i da vas jako voli.

4. Vaš pas poludi kada dođete doma s posla – to je jasan znak da ste mu nedostajali.

5. Želi se igrati s vama – pas se neće igrati s onim koga ne smatra dobrim i koga ne smatra dijelom svoje zajednice.

6. Prati vas posvuda – iako vam to nekada može biti naporno, to je jasan znak da vas voli i da vas želi zaštititi.

7. Vaš vas pas gleda u oči – baš kao i ljudi, i psi gledaju u oči osobe koje vole, poštuju i kojima vjeruju. Ako vas gleda u oči, znači da vas smatra vođom čopora.

8. Vaš je pas opušten kraj vas – ima spuštene uši, opuštene mišiće lica, blago otvorena usta s izbačenim jezikom, ali bez zubi i opušteno maše repom.

index.hr

Ni.B.
Autor 26.6.2019. u 12:40