Osobine koje dijele vlasnici i ljubitelji pasa

Index
Autor 23.5.2020. u 10:36

Osobine koje dijele vlasnici i ljubitelji pasa

LJUBITELJI i vlasnici pasa mogu se pohvaliti dobrim, zajedničkim osobinama.

Istraživanje objavljeno u časopisu Anthrozoos pokazalo je zanimljive rezultate. Kada se kod ljubitelja pasa ocjenjivalo pet osobnosti: ekstrovertnost, susretljivost, neurotičnost, savjesnost i otvorenost, oni su najbolje rezultate dobili u pogledu ekstrovertnosti, otvorenosti i susretljivosti. A iste te osobine pripisuju se vlasnicima pasa.

Psi su sjajni prijatelji upravo zbog svoje odanosti. A pošto takvu vjernost može pružiti samo pas, i vlasnici pasa gaje tu osobinu prema ljudima koji su im bliski i dragi.

Psi pružaju bezuvjetnu ljubav i tako uče svoje vlasnike da bez poteškoća jednaku ljubav pružaju onima koji to zaslužuju.

Psi reagiraju na osnovu socijalnih znakova. Stvari poput načina na koji se krećete, visina i ton vašeg glasa su glavni signali na osnovu kojih pas procjenjuje kako treba reagirati.

Možete dosta naučiti promatrajući reakciju vašeg psa na signale koje mu šaljete svakodnevno. Tako ćete bolje razumjeti i neverbalnu komunikaciju koju koriste drugi ljudi.

Ako spojite sve navedene osobine – socijalizacija, odanost, sposobnost da se dobro snađete u društvenim situacijama – dobijete jednog energičnog građanina koji poštuje pravila.

Vlasnici pasa posjeduju moralni kodeks koji uzima u obzir i potrebe drugih ljudi.

index.hr

Index
Autor 23.5.2020. u 10:36

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija