Ovaj grad je rekao “NE” eutanaziji pasa lutalica!

tačno.net
Autor 14.3.2016. u 10:59

Ovaj grad je rekao “NE” eutanaziji pasa lutalica!

Dok nam sa svih strana sveta pristižu horor priče o mučnim ubijanjima nedužnih pasa bespomoćno smo čekali da niz prekine lepa vest. Konačno, jedna zastrašujuća praksa polako prestaje da važi. Grad koji je odneo pobedu nad ubijanjem pasa lutalica jeste upravo Madrid.

Gradska vlast jednoglasno je donela odluku da se eutanaziranju pasa lutalica stane na kraj a dosadašnja praksa proglasi za ilegalnu. Od 3. marta, kada je odluka postala pravosnažna, svi ljubimci (bez obzira na to da li su rodjeni na ulici ili su na nju izbačeni pa nemaju dom kojem bi se vratili) imaju pravo da žive bezbrižno.

napušten pas

Lokalna organizacija El Refugio počela je pravnu borbu za ukidanje ove prakse i sada ponosno proslavila pobedu (slobodno možemo reći “malu pobedu svih nas”). Predsednik ovog udruženja, Nacho Paunero, rekao je: „Ovo je jedan od najsrećnijih dana u našim životima. Naše udruženje se bori već 19 godina kako bi Madrid i okolna mesta postali zone u kojima nema ubijanja ljubimaca. Od tada govorimo da nećemo odustati sve dok ne pobedimo i konačno, taj dan je stigao!“

El Refugio

Od 3. marta 2015 nijedna životinja, bilo da je pokupljena od strane šintera ili pak živi unutar previše popunjenog azila, neće biti eutanazirana. Svi koji budu išli protiv zakona biće najstrože sankcionisani!!! ČESTITAMO MADRIDU i nadamo se da će i drugi gradovi slediti ovaj svetao primer! UVEK recimo DA životu i UVEK štitimo bespomoćne ljubimce!

pet-face

tačno.net
Autor 14.3.2016. u 10:59