Ovaj savjet će vam pomoći ukoliko vaš pas ostaje tužan kada napuštate kuću

klikx.ba
Autor 18.1.2020. u 14:34

Ovaj savjet će vam pomoći ukoliko vaš pas ostaje tužan kada napuštate kuću

Foto: Dreamstime
Mnogi vlasnici požele izostati s posla ili propustiti druženje s prijateljima, jer prilikom izlaska ugledaju tužan pogled svog kućnog ljubimca.

Menadžeri internet platforme Spotify odlučili su priskočiti u pomoć vlasnicima kućnih ljubimaca. Svi koji žele ugodnim zvukom zaokupiti pažnju životinja, moći će to učiniti kreiranjem playliste na osnovi vrste životinje i njene prirode.

Vodeći ljudi IT giganta ponudili su ovu opciju korisnicima, jer su rezultati istraživanja pokazali da 71 posto vlasnika pušta muziku svojim ljubimcima.

Preko alata Pet Playlists može se napraviti lista pjesama za pse, mačke, iguane, hrčke i ptice. Zatim vlasnici otkrivaju koliko je njihov ljubimac temperamentan, kako bi pomogli softveru napraviti najbolju opciju.

Na primjer, lista pjesama za opuštenu, znatiželjnu i stidljivu mačku uključuje poznate pjesme Kurta Vilea “All Cats Are Grey” i “Never Run Away”.

Spotify je objavio i podcast pod nazivom Omiljeni podcast mog psa, koji bi trebalo umiriti pse kada vlasnici nisu kod kuće. Petosatna emisija obiluje ambijentalnom glazbom, a počinje pripovijedanjem engleskog spikera koji se obraća svojim četveronožnim slušateljima.

“Znam da ćete se opustiti i provesti ugodne trenutke”, kaže britanska glumica Jessica Raine na početku tonskog zapisa.

Glumac Ralph Ineson domaćin je druge epizode. Široj publici postao je poznat po ulozi u seriji Igra prijestolja. Dok se u pozadini čuju ugodne note, svojim glasom pokušava opustiti i zabaviti usamljene pse.

Playlista namijenjena životinjama pokazala se kao korisno rješenje za osam od deset vlasnika pasa, otkriva Spotifyevo istraživanje. U njemu je sudjelovalo oko 5.000 vlasnika kućnih ljubimaca iz Velike Britanije, SAD-a, Australije, Italije i Španjolske, piše New York Post.

Istovremeno, istraživanje je otkrilo da 46 posto vlasnika vjeruje da glazba izaziva stres kod kućnih ljubimaca. Oko dvije trećine vlasnika pjeva svojim životinjama, a 57 posto pleše s njima.

klikx.ba
Autor 18.1.2020. u 14:34