Ove zanimljive činjenice o buldogu možda niste znali

tačno.net
Autor 19.6.2022. u 09:43

Ove zanimljive činjenice o buldogu možda niste znali

Foto: Pixabay

Buldog je jedna od najpopularnijih pasmina na svijetu. Među 221 različitom pasminom pasa, već godinama je u top 5. Buldozi su odlični obiteljski ljubimci, a ako želite znati više o njima, nastavite čitati.

Čemu buldog duguje ime?

Barbarska praksa mamljenja bikova bila je uobičajeni krvavi sport u Ujedinjenom Kraljevstvu, sve dok nije zabranjena 1835. Buldozi su bili posebno uzgojeni kako bi sudjelovali u tim bitkama. Morali su ugristi bikov nos i zatim izdržati borbu što je duže moguće.

Buldog danas

Moderni buldozi, za razliku od izvornih, nisu sposobni trčati dulje vrijeme i imaju prekratku njušku da bi zadržali stisak. Također nisu agresivni kao nekoć, ali su se razvili u izvrsne obiteljske ljubimce.

Predsjednički ljubimac

Dva američka predsjednika držala su buldoge u Bijeloj kući – ljubimac Calvina Coolidgea zvao se Boston Beans, dok se ljubimac Warrena Hardinga zvao Oh Boy.

Popularna maskota

Buldog je vrlo česta maskota klubova i organizacija. Buldog je maskota GNK Dinama Zagreb, australskog nogometnog kluba Western Bulldogs, kao i reprezentacije australske nacionalne ragbi lige. Također je maskota oko 39 američkih sveučilišta.

Rekorder

Buldog Otto upisao se u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda nakon što je na skateboardu 2015. u Peruu prošao između nogu 30 ljudi. Riječ je o kategoriji “najdužeg ljudskog tunela kroz koji je prošao pas koji se vozi na skateboardu”.

Omiljen je među slavnima

Slave su osobe koje imaju buldoge, između ostalih, Adam Sandler, Ozzy Osbourne, Olivia Wilde, Pink, Brad Pitt, Verne Troyer, Michael Phelps, David Beckham i Gloria Estefan.

Index.hr

tačno.net
Autor 19.6.2022. u 09:43