Ovo je prostorija u kojoj psa nikad ne biste trebali ostavljati samog

tačno.net
Autor 15.6.2021. u 13:58

Ovo je prostorija u kojoj psa nikad ne biste trebali ostavljati samog

Foto: Pixabay

Psi su najviše uznemireni kad ostanu sami kod kuće u spavaćoj sobi. Novo istraživanje otkrilo je da im se puls u toj prostoriji, ako u njoj borave sami, povećava za 47.2 posto.

Istraživanje je proveo Comparethemarket.com. Otkriveno je da više od trećine pasa (36 posto) ostaje samo kod kuće 3.5 dana u tjednu, ili više od 5.7 sati dnevno.

Istraživanje je provedeno na pet različitih pasmina pasa (ukupno 1000 pasa). Na njih su bili privezani monitori za praćenje otkucaja srca kako bi se došlo do podatka na kojim se mjestima osjećaju ugodno, a koja bi trebalo izbjegavati kad ih vlasnici ostavljaju same kod kuće.

Dok su psi bili najviše uznemireni u spavaćoj sobi, najugodnijim prostorijama za boravak pokazale su se kuhinja (71.2 otkucaja u minuti) i dnevna soba (71.8 otkucaja u minuti). Zanimljivo je da je riječ o prostorijama koje psi povezuju s pozitivnim stvarima, kao što su izležavanje s vlasnicima u dnevnoj sobi i jedenje u kuhinji.

“Psi se mogu zbuniti u spavaćoj sobi jer znaju da njihovi vlasnici taj prostor koriste samo za spavanje. Osim toga, neki psi ne vole zatvoren prostor pa im je ugodnije u dvorištu”, pojasnila je veterinarka Heather Venkat.

Mnogima je neizbježno ostaviti psa samog kod kuće jer moraju na posao, ali tada osigurajte da se vaš ljubimac osjeća sigurnim.

index.hr

tačno.net
Autor 15.6.2021. u 13:58