Paralizirani pas iz BiH koji je ostavljen da umre sretni dom našao u Kanadi

tačno.net
Autor 23.1.2015. u 16:37

Paralizirani pas iz BiH koji je ostavljen da umre sretni dom našao u Kanadi

Nevjerovatna priča o preživljavanju, ljubavi i nadi stiže iz kanadskog grada Stoney Creeka, u kojem je jedna porodica udomila teško povrijeđenog psa lutalicu iz Bosne i Hercegovine.

Pas lutalica iz Bosne, ženka kojoj su dali ime Hope (nada, eng.) spašena je prošlog septembra nakon automobilske nesreće u kojoj je ostala djelimično nepokretna. Vozač koji ju je udario autom ostavio ju je na ulici da umre. Kim LeVie je za priču o Hope čula preko svoje Facebook prijateljice Sandre, koja se brinula o psu nakon nesreće, bezuspješno tražeći nekog da je udomi.”Nisam mogla ne učiniti ništa. Predložila sam da pas dođe kod nas”, kaže LaVie koja već ima jednog labradora, mačku i dvoje usvojene djece s poteškoćama u razvoju, 12-godišnjeg Ryana i 18-godišnju Shaeu.

Međunarodne organizacije su platile za devet operacija koje je pas imao u Sarajevu, kao i za lijekove, sredstva za njegu, prevoz i sve ostalo što je bilo neophodno kako bi Hope stigla do Kanade.

“Čim je došla, odmah smo se povezali. Bila je u svojoj kutiji i gledala oko sebe tim svojim velikim očima. A onda je polako počela da nas njuška i ljubi”, priča LeVie, koja se svakodnevno brine o psu kojem mora mijenjati pelene i stavljati je na specijalna kolica za pse koja joj omogućavaju da se kreće.

“Kao što vidite, ovo je razlog zbog kojeg većina ljudi ne želi udomiti životinju – dosta je to posla i morate imati mnogo strpljenja. Ipak, ovaj mali pas koji je došao u naš dom je u potpunosti promijenio naše živote. Zbližila nas je i donijela je mir u naš dom… ovdje se ponovo može čuti smijeh”, kazala je LaVie za portal The Star.

Pred Hope je još dug put oporavka i brojih operacija. Facebook stranica koju je njena nova vlasnica napravila nosi ime “Čudo nade: Hopeino putovanje” i na njoj se mogu pronaći informacije o tome na koji način pomoći ovom psu i donirati novac.

tačno.net
Autor 23.1.2015. u 16:37

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija