Pas mu donio telefon i spasio mu život: “Sad bih bio mrtav”

tačno.net
Autor 3.5.2014. u 10:54

Pas mu donio telefon i spasio mu život: “Sad bih bio mrtav”

Mladen (53) ležao je na podu nakon srčanog udara. Govorio je kujici da mu donese mobitel, ali je nosila igračke. Shvatila je da se ne može dići i donijela mu je telefon

Piše: Željka Krmpotić, 24 sata

Umirovljeni dočasnik HV-a Mladen Mohenski (53) iz Zagreba doživio je srčani udar. Umirao je na podu stana dok mu njegova kujica Doli nije donijela telefon. Nazvao je Hitnu i spasili su ga.

Da nije moje Dolice, bio bih mrtav. Bez nje ne bih danas sjedio ovdje s vama – govori Mladen prisjećajući se noći koja je umalo završila kobno. 
Bilo je to lani krajem svibnja. U noći, oko pola tri, osjetio je snažnu bol u prsima. 
- Strašno me je boljelo pa sam ustao iz kreveta i krenuo se umiti. No u hodniku sam pao i više nisam mogao ustati. Bolovi su me prikovali za pod. Bio sam potpuno nemoćan. Moja Doli je sve to promatrala, a kad sam pao, uznemirila se i počela trčati oko mene – govori Mladen.

Ne zna koliko je sve trajalo jer se borio da ostane pri svijesti. Kujici je zapovijedio da mu donese telefon, ali ga ona nije razumjela.

– Počela mi je donositi svoje igračke. Ja sam joj ponavljao: ‘Telefon, Doli! Telefon!’. Nakon što je donijela nekoliko igračaka, konačno mi je u zubima donijela i mobitel – kaže Mladen.

Nazvao je Hitnu pomoć i izgubio svijest prije nego što je stigao do bolnice. Oživljavali su ga. Ugradili su mu stent i sad se oporavlja. Prije nije bio srčani bolesnik.

– Živim sam, supruga mi je umrla prije 18 godina – rekao je Mladen, čije je prijateljstvo s Doli sad još dublje.

tačno.net
Autor 3.5.2014. u 10:54

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija