Pas spasio bebu od zlostavljanja

Jelena Paunović
Autor 12.9.2013. u 08:50

Pas spasio bebu od zlostavljanja

Čarlston, Južna Karolina:  Benjamin i Hope Jordan kažu da jedino svom psu mogu odati zahvalnost što je spasio njihovog sedmomjesečnog sina od dadilje koja ga je zlostavljala. Dvadesetdvogodišnja dadilja Alexis Khan je na sudu priznala zlostavljanje dječaka.

Sve je počelo kada su roditelji primjetili da se pas ponaša previše zaštitnički prema bebi kada je dadilja u blizini.

„Nakon što je dadilja kod nas radila pet mjeseci, primijetili smo da pas zauzima odbrambeni stav čim bi se ona pojavila. Bio je vrlo agresivan prema njoj. Par puta smo je morali i fizički zaštiti da je pas ne bi napao“, rekao je otac zlostavljanog dječaka.

S vremenom, krajnje čudno ponašanje psa kod roditelja je probudilo sumnje. Odlučili su pod kauč staviti kameru i snimati šta se dešava u kući dok su na poslu. Kada su se vratili kući, prslušali su snimak i bili zaprepašteni onim što su čuli.

„Prvo što smo čuli bile su psovke, zatim zvuci šamara i plakanje. Kada sam to čuo, samo sam želio vratiti vrijeme i spasiti svog sina“, prisjeća se otac. „Ne mogu vjerovati da je moje dijete zapravo čuvao monstrum i da nisam znao šta se dešava.“

Nekoliko nedelja kasnije, Khan je uhapšena. Osuđena je na tri godine zatvora, s tim što će pravo na uvjetnu slobodu imati nakon godinu dana odslužene zatvorske kazne. S obzirom da je upisana i u registar zlostavljača djece, u budućnosti će joj biti zabranjen bilo kakav rad sa djecom.

Roditelji kažu da su zadovoljni takvom odlukom. Napominju kako je ovim činom, njihov pas zapravo spasio život i drugoj djecu koja su mogla biti žrtve iste osobe nekada u budućnosti. Da pas nije upozorio roditelje da nešto nije uredu, vjerovatno ne bi posumnjali u dadilju koja se na početku činila normalnom.

Jelena Paunović
Autor 12.9.2013. u 08:50

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija