Pomozimo im da prežive!

tačno.net
Autor 5.1.2017. u 16:24

Pomozimo im da prežive!

Foto: ljubimci-forum

Sneg koji su meteorolozi najavili za danas i naredne dane uplašila nas je i navela da nepotrebno ne izlazimo iz toplih domova, ili da se bar toplije obučemo. Za razliku od nas, napuštene životinje nemaju izbora. Niti imaju gde da se sklone, niti šta toplije da obuku. Budimo bar narednih dana malo obzirniji i pomozimo im da prežive.

Ako se pitate kako evo nekoliko načina:

1.Odškrinite vrata ulaza – hvala!

Ulaz je zajednička prostorija stanara jedne zgrade. Tačno je da svi moraju da se slože sa odlukom da u nju pustite bilo koga, ali smrznutim psima i macama moglo bi da bude kasno. Večeras ih pustite da prespavaju, a sutra će se oni već skloniti kako ne bi nikome smetali. Odškrinite vrata  od ulaza “slučajno” i dopustite im da se bar malo zgreju.

2. Kutija i nešto stare odeće nekada su spasonosne

Kada ste već sišli do ulaznih vrata, ponesite sa sobom jednu kartonsku kutiju i nešto stare odeće koju ste planirali da bacite. Iscepana ćebad i sve one stvari koje godinama stoje u podrumu, mogu spasiti živote sirotih životinja u Vašem komšiluku. Sve te tkanine stavite u natkriveni ćošak (ispod stepeništa, u uglu zgrade), a smrznute životinje će ih pronaći i biće vrlo zahvalne.

3.Šaka hrane i nezaleđena voda su neophodne

Zavirite u frižider i pronađite hranu koja vam ne treba. Uzmite dve plastične činije u koje ćete sipati vodu i hranu koju ste njima namenili i spustite ih pored kutije. Ako niste u žurbi, svratite do prodavnice i kupite konzervu vlažne i malo suve hrane. Ovo će sirotim životinjama sigurno pomoći da bar jednu ledenu noć malo lakše prebrode.

zivotinjer.rs

tačno.net
Autor 5.1.2017. u 16:24