Prada odbacuje krzno

tačno.net
Autor 23.5.2019. u 09:58

Prada odbacuje krzno

Danas Prada Grupacija najavljuje da više neće koristiti životinjsko krzno u svom dizajnu ili novim proizvodima, počev od ženske kolekcije Proljeće – Ljeto 2020.  U saradnji sa Fur Free Alliancom, koalicijom od preko 50 organizacija za zaštitu životinja iz preko 40 zemalja, najava Prada Grupe je posljedica pozitivnog dijaloga između ovog luksuznog Brenda i članica FFA, LAV i The Humane Society of United States.

“Prada Grupacija predana je inovacijama i društvenoj odgovornosti, a našom politikom bez krzna – postignut je produžetak tog angažmana, – rekla je Miuccia Prada. “Usmjeravanje na inovativne materijale omogućit će kompaniji da istraži nove granice kreativnog dizajna istovremeno zadovoljavajući potražnju za etičkim proizvodima.”

“Fur Free Alliance aplaudira Prada Grupaciji zbog odluke da odbraci krzno”, izjavio je Joh Vinding, predsjednik FFA. ” Prada Grupacija sa svojim robnim markama sada se pridružuje rastućoj listi marki bez krzna koje reagiraju na promjenu stavova potrošača prema životinjama.”

“Odluka Prada Grupe da odbaci krzno u skladu je s novim konceptom etičkog luksuza i ispunjava očekivanja novih potrošača koji su pažljiviji u odabiru održivih proizvoda koji poštuju okoliš i životinje”, kaže Simone Pavesi, voditelj organizacije LAV.

“Uz najavu Prada Grupe da odbacuje krzno, jedno od najvećih imena u modi upravo je postalo lider u dobrobiti životinja i inovacijama za buduće generacije”, rekao je PJ Smith, direktor modne politike u The Humane Society of United States

Brigit Oele, program menadžerica za Fur Free Alliance, izjavila je: “Prada Grupacija bila je jedna od najbržih kompanija koja je odbacila krzno nakon što je pozitivni dijalog počeo prije nešto više od godinu dana. Program trgovaca bez krzna (Fur Free Retailer) obuhvaća 1.000 kompanija, što pokazuje da ovaj globalni pokret ubrzano dobiva na zamahu i vrlo je malo vjerojatno da će se krzno ikada vratiti kao prihvatljiv trend. Ovo je sjajan dan za životinje! ”.

 

PRADA Group

PRADA Grupacija – HKSE Code 1913 – globalni je lider u industriji luksuznih proizvoda, gdje posluje s brendovima Prada, Miu Miu, Church’s i Car Shoe u proizvodnji i distribuciji torbica, proizvoda od kože, obuće, odjeće i pribora. Grupa također djeluje u prehrambenom sektoru s Marchesi 1824, te u industriji naočala i mirisa pod licencnim ugovorima. Njegovi proizvodi se prodaju u 70 zemalja širom svijeta putem 634 trgovina s direktnim upravljanjem od 31. decembra 2018. i odabrane mreže luksuznih robnih kuća, trgovina s više brandova i franšiznih trgovina.

LAV

Od 1977. LAV se bori za oslobođenje životinja, za prava životinja i zaštitu okoliša. Kroz svoje aktivnosti LAV podržava razvoj za potpuno „slobodne životinje“, dijalog s kompanijama s ciljem da se „pitanje životinja“ učini jednim od prioriteta društveno odgovornog poslovanja.LAV ujedinjuje oko 50.000 ljudi (članova i simpatizera) i može računati na 60 lokalnih timova i podršku stotina hiljada sljedbenika. www.lav.it – www.animalfree.info

The Humane Society of The United States 

The Humane Society of USA najveća je nacionalna organizacija za zaštitu životinja, a naši su vršnjaci ocijenili djelotvornijom. Već 60 godina slavimo zaštitu svih životinja i suočavamo se sa svim oblicima okrutnosti. Mi smo najveći nacionalni dobavljač usluga za životinje, koji se brine za više od 100.000 životinja svake godine, i sprječavamo okrutnost prema milionima putem naših zagovaračkih kampanja. Pročitajte više o našim 60-godišnjim promjenama za životinje i posjetite nas online na humanesociety.org.

Fur Free Alliance

Međunarodna koalicija od preko 50 organizacija za zaštitu životinja, koje zajedno rade na prestanku eksploatacije i ubijanja životinja za njihovo krzno. FFA predstavlja milione simpatizera širom svijeta.
Proveden u preko 30 zemalja, program Fur Free Retailer je međunarodna inicijativa Fur Free Alliance, i vodeći je program na svijetu za povezivanje kompanija bez krzna s potrošačima koji traže etička dobra. www.furfreealliance.com – www.furfreeretailer.com

tačno.net
Autor 23.5.2019. u 09:58

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija