Prihvatilišta za pse u Trebinju i Foči: psi izgladnijeli i prepušteni sami sebi

Jelena Paunović
Autor 15.12.2014. u 15:00

Prihvatilišta za pse u Trebinju i Foči: psi izgladnijeli i prepušteni sami sebi

Aktivisti iz Sarajeva su jučer posjetili prihvatilište za pse u Trebinju.

Zatekli su više od 30 pasa zatočenih u nehumanim uvjetima bez hrane i vode, u prljavim boksvima. Kao što možete vidjeti na slikama, neki od njih bukvalno umiru od gladi.
Prihvatilište za pse u Trebinju se nalazi van grada na sanitarnoj gradskoj deponiji.

t3
“Smrad koji se širi oko prihvatilišta je nesnosan. Prihvatilište se nalazi na deponiji, par kilometara udaljenoj od Trebinja, na putu prema Herceg Novom. Nevjerovatno je koliko ljudi svaki dan prođe ovuda na putu prema moru, a da su psi u ovakvom stanju. Ovo je tuga. Prešli smo 550 km i u autu proveli 14h kako bi ih nahranili, slikali, ispričali njihovu priču, možda našli nekoga ko im može pomoći. Najbolje bi bilo svima im naći dom”, kazao je jedan od aktivista koji je posjetio ovaj azil.

Aktivisti iz Sarajeva su posjetili i prihvatilište za pse u Foči. Zatekli su pet pasa, a jedino čime se psi hrane je stari hljeb.

Podsjetimo, aktivisti su u više navrata prošle godine posjećivali ovo prihvatilište i našli domove za sve pse. Baš kao i prošle godine, i ovaj put su psi prepušteni sami sebi a, sudeći prema količini izmeta u boksovima, ove pse već dugo niko nije posjetio.

Jelena Paunović
Autor 15.12.2014. u 15:00