Saznajte koliko vode je potrebno psima da bi ostali zdravi

S.S.
Autor 12.7.2019. u 11:48

Saznajte koliko vode je potrebno psima da bi ostali zdravi

Foto: Thinkstock 

KADA su temperature visoke, svi pijemo više tekućine. Naši ljubimci su žedni isto kao i mi. Ponekad se mogu snaći i piti iz bilo čega, no nužno je obratiti pažnju i omogućiti im dovoljno svježe vode u svakom trenutku.

Iako većina vlasnika ostavlja vodu svojim ljubimcima, potrebno je i pratiti koliko piju jer nam to može ukazati na neki zdravstveni problem.

Premalo vode može dovesti do dehidracije, otkazivanja organa, pa čak i uginuća. No ni previše vode nije dobro jer može izazvati nadutost trbuha ili smanjenje elektrolita, što može uzrokovati zatajenje srca i bubrega.

Optimalna količina vode koju bi psi trebali unijeti u organizam ovisi o veličini psa, hrani koju jede, starosti, količini kretanja. Preporuka stručnjaka je 30 do 60 ml vode na kilogram težine psa.

Također se preporučuje da psi koji jedu suhu hranu uzimaju i više tekućine. Psima je voda vrlo važna, mogu preživjeti i do tri tjedna bez hrane, ali bez vode samo par dana.

Za vrijeme visokih temperatura preporučuje se često mijenjati vodu te prati posude za vodu. Ako planirate ići na put ili izlet, obvezno ponesite i vodu za ljubimca. Pazite na svoje ljubimce i omogućite im da budu zdravi i sretni.

INDEX.HR

 

S.S.
Autor 12.7.2019. u 11:48

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija