Šest načina za pokazati ljubav ljubimcu bez davanja poslastica

tačno.net
Autor 7.2.2021. u 12:12

Šest načina za pokazati ljubav ljubimcu bez davanja poslastica

Foto: Grace Chon

Kada svom ljubimcu želite pokazati koliko ga volite, toliko je načina da to učinite. Prvo što vam padne na pamet može biti davanje ljubimcu pregršt poslastica, ali postoji toliko drugih kreativnijih načina.

Poslastice bi trebali koristit za trening i nagrađivanje dobrog ponašanja, a ne kad god vam se prohtije. Sljedeći put kada svom ljubimcu želite pokazati koliko ga volite, možete isprobati bilo koju od ovih metoda koja je jednako dobra kao, ako ne i bolja od poslastica.

Naučite njihov jezik

Sve vrste kućnih ljubimaca, od pasa preko mačaka do zečeva do zamorčića, svi oni imaju svoj ‘jezik’ i način međusobne komunikacije. Najbolji način da svom kućnom ljubimcu kažete da ga volite jest naučiti što im je poželjno i nježno ponašanje, a što ne. Na primjer, psi, općenito, ne vole da ih se grli, prema Američkom kinološkom savezu. Iako se ovo psima čini kao prirodni znak naklonosti prema ljudima, grljenje je njima znak prevlasti, što mogu smatrati zastrašujućim.

Mazite ih

Većina kućnih ljubimaca apsolutno voli da ih se mazi, i to ne samo psi već i mačke, ptice, zamorci, miševi i slično. Samo obavezno naučite koje dijelove tijela najviše vole. Na primjer, kunići uživaju kada ih se mazi po obrazima i glavi, ali ne vole da ih se mazi po nogama ili trbuhu, prema Petsialu.

Foto: fourpaws

Igrajte se s njima

Igranje svojim psom ili s mačkom također je još jedan sjajan način da im pokažete da ih volite. Vidjet će da provodite vrijeme s njima i zabavljate se s njima. Također ćete ih držati mentalno stimuliranima, što je za sretnog ljubimca neophodno. Za manje kućne ljubimce s kojima se ne možete igrati, poput hrčaka, možete im kupiti novu igračku u kojoj će uživati.

Pustite ih u vaš prostor

Dopustiti kućnom ljubimcu da uđe u vaš osobni prostor veliki je znak da ga volite. To se posebno odnosi na mačke i pse. Prema Paw Culture, ‘istraživanje koje proučava mozak kućnih ljubimaca otkrilo je da je dopuštanje ljubimcu da spava s vama je krajnji iskaz povjerenja, ljubavi i naklonosti prema vašoj mački ili psu.’

Foto: Pixabay

Njegujte svog ljubimca

Psi i mačke posebno vole biti njegovani, jer vole dobivati ​​dodatnu pažnju od vas. Redovitim četkanjem ne samo da ćete se više s njima povezati, već će se i vaš ljubimac osjećati kao netko koga vi volite i o kome vodite brigu.

Pazite im na zdravlje

Održavanje vašeg ljubimca zdravim i snažnim jedan je od najboljih načina da pokažete da ga volite, stoga ga vodite na redovite preglede kod veterinara, piše Cosmopolitan.

24sata

tačno.net
Autor 7.2.2021. u 12:12