Šest pasmina mačaka koje se pretjerano ne linjaju

tačno.net
Autor 29.6.2022. u 13:07

Šest pasmina mačaka koje se pretjerano ne linjaju

Foto: Pixabay

Procjenjuje se da je 15 posto svjetske populacije alergično na mačju dlaku, ali to ne znači da ne možete imati mačku. Možete odabrati pasminu koja se ne linja. Takve pasmine nazivaju se hipoalergenim pasminama.

Nažalost, ne postoji pasmina koja je 100 posto hipoalergena. Na ovom popisu su mačke koje se najmanje linjaju ili one za koje se zna da rjeđe izazivaju alergijske reakcije pa mogu biti izvrstan odabir za ljude s blagim alergijama.

Sfinks

Sfinge su prekrivene slojem paperjaste dlake. Njihovi kaputi slični su antilopu. Iako se ne linja, ova pasmina zahtijeva redovito kupanje.

Cornish Rex

Ove mačke imaju kratku poddlaku, ali ne i dužu vanjsku dlaku poput većine drugih pasmina. Zato se manje linjaju.

Devon Rex

Devon Rex je bliski rođak Cornish Rexa. To je još jedna pasmina koja nema vanjsku, već samo kratku unutarnju dlaku, zbog čega se ne linja kao tipična mačka.

Bengalska mačka

Bengalska mačka je pasmina s kratkom, debelom dlakom. Idealan je odabir za ljude koji ne žele mačku koja će se pretjerano linjati.

Sijamska mačka

Ova pasmina pravi je izbor za sve koji traže društvenu mačku o kojoj je lako brinuti. Ima ultrakratku dlaku koja se lako održava.

Bombajska mačka

Ovo je elegantna i uglađena mačka, potpuno crne boje, a kratka dlaka olakšava njezinim vlasnicima brigu.

Ove mačke su inteligentne, avanturistički nastrojene i druželjubive te su divni kućni ljubimci. Mogu biti prilično skupe jer su rijetke i vrlo tražene.

Index.hr

tačno.net
Autor 29.6.2022. u 13:07