Šest znakova koji pokazuju da je vaš pas razmažen

tačno.net
Autor 4.7.2022. u 12:17

Šest znakova koji pokazuju da je vaš pas razmažen

Foto: Pixabay

Jedna od najtežih zadataka kada imate psa je oduprijeti se porivu da ga razmazite. Kada vaš ljubimac učini nešto dobro, pristojno se ponaša ili jednostavno izgleda slatko, vrlo je lako posegnuti za poslasticom ili kupiti mu novu igračku da mu pokažete svoju zahvalnost. Iako je lijepo razmaziti psa i neprestano mu ugađati, važno je ne pretjerivati. Evo nekoliko znakova koji ukazuju da vaš pas uživa u luksuznom životu.

U svakoj prostoriji imate košare s igračkama

Ako se košare s igračkama vašeg ljubimca nalaze posvuda, od spavaće sobe, preko dnevne, do kuhinje, to znači da je sve usmjereno na zabavu za vašeg psa. Nema ništa loše u tome da svom ljubimcu želite priuštiti sve igračke svijeta, ali ako ste umorni od stalnog skupljanja plišanih igračaka, razmislite o tome da odredite samo jedno mjesto u kući na kojem će se držati sve igračke vašeg ljubimca. Dobra ideja je da dio njih pospremite pa ih nakon nekoliko tjedana zamijenite starima i tako osigurate da pas ima osjećaj da stalno dobiva nešto novo.

Cijeli svoj dan planirate oko psa

Postoji puno sjajnih načina da svog psa uključite u svakodnevni život. Ako svog ljubimca vodite gdje god idete i osjećate se krivima ako ga ostavite kod kuće, provjerite je li mu to zaista ugodno i želi li ići s vama u restoran na ručak s prijateljima.

Dolazite ranije iz izlaska jer vam ljubimac previše nedostaje

Svima nedostaju ljubimci kad nisu s nama i prirodno je da ne želimo dugo biti odvojeni od njih. Psi su društvene životinje i vole biti sa svojim ljudima, ali važno je naučiti ih da ste ponekad odsutni kako biste spriječili tjeskobu uzrokovanu odvajanjem. Dok svog psa ostavljate kod kuće na sigurnom i ne predugo, zaslužujete uživati sami bez ikakve krivnje.

Imate poseban ormar za odjeću i dodatke za svog psa

Mnogi vlasnici kućnih ljubimaca rado povremeno kupuju odjeću ili modne dodatke za svoje ljubimce. Ali ako trošite ozbiljnu količinu novca na to i imate poseban ormar za svog ljubimca, možda je vrijeme da usporite. Vaš pas izgleda dobro bez obzira na to što nosi, a vi ne morate bankrotirati zbog njegove odjeće.

Nikad se ne premišljate kada kupujete nešto novo za svog ljubimca

Kada treba potrošiti 100 kuna na novu igračku ili ogrlicu za svog ljubimca, ne razmišljate previše, ali kada treba isti iznos izdvojiti na sebe odustajete? Jasno je da želite ugoditi svom psu, ali on će se zadovoljiti šetnjom i kvalitetno provedenim vremenom s vama, a ono što mu kupujete mu je potpuno nevažno.

Trošite više vremena i novca na obroke za svog psa nego na svoje

Vaš pas je razmažen ako mu večeru pripremate sat vremena i koristite skupocjene sastojke. Ako ste nakon toga previše umorni za svoj obrok pa pojedete nešto s nogu, definitivno pretjerujete. Veterinar vam može pomoći da napravite jednostavan, pristupačan i hranjiv plan prehrane za vašeg dragocjenog psa.

Index.hr

tačno.net
Autor 4.7.2022. u 12:17