Sjekirom izmasakrirao psa

tačno.net
Autor 11.2.2015. u 14:26

Sjekirom izmasakrirao psa

Protiv Radoslava Perića iz Malog Crnića kod Požarevca, ipak će biti podneta krivična prijava jer je brutalno sekirom pre nekoliko dana ubio srednjeazijskog ovčara, četvoromesečno štene svog komšije, koje mu je ušlo u dvorište.

Podsećamo, Pas Lord, živeo je u kući sa još dva psa. Vlasnici kažu da nikada nisu imali probleme ni sa psima, ni sa komšijama sve dok u subotu na 15 minuta psi nisu pobegli iz dvorišta.
– Provalili su kapiiju i istog trenutka smo reagovali. Vratili smo dva psa i samo se čulo negde iza polja kako pas cvili i moj verenik je otrčao da vidi šta se dešava, jer ja nisam mogla, zbog trudnoće. – rekla je tada Aleksandra Dimitrijević, vlasnica psa.

Njen suprug ispričao je da je čuo kako iza brda nešto cvili, potrčao tamo i video Perića kako sekirom tri puta udara psa. Dotrčao je do psa i video ga kako leži u blatu, sa otvorenom glavom… Psu nažalost nije bilo spasa.

Iako su vlasniku u policiji, koju je odmah pozvao, rekli da je on kriv za ubistvo svog psa, situacija se kako saznajemo promenila. Policija je izašla na mesto zločina, izvršila uviđaj i uzela izjave svih koji su prisustvovali incidentu.

Nakon podnosnja prijave, predstavnica Udruženja za prava i zaštitu životinja Mia razgovarala je sa Jasnom Tišmom, portparolom Uprave Policije Požarevac i dobila sledeće informacije:

– Protiv Radoslava Perića iz Malog Crnića podneta je krivična prijava.Policija je prema svojim ovlašćenjima izašla na mesto zločina, uradila uviđaj i uzela izjave svih koji su bili prisutni. Policija je podnela izveštaj predistražne radnje Tužilaštvu koje naknadno treba da se izjasni o potrebi za sprovođenjem dalje istrage. – kažu u Udruženju Mia.

Podsećamo, sličan događaj desio se kada je pripadnik policije Stevan Mišić iz Ravnog sela brutalno izmasakrirao sekirom komšijskog psa jer mu je, tvrdi vlasnik psa, jurio kokoške kada je pobegao iz dvorišta. Policajac koji je povredio psa neće odgovarati, dok kazna čeka vlasnika psa.

zivotinje.rs

tačno.net
Autor 11.2.2015. u 14:26

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija