Soči unajmio privatnu kompaniju da potamani lutalica uoči Olimpijskih igara: “To je biološki otpad”

tačno.net
Autor 4.2.2014. u 08:12

Soči unajmio privatnu kompaniju da potamani lutalica uoči Olimpijskih igara: “To je biološki otpad”

Ilustracija: Shutterstock

OLIMPIJSKI grad Soči unajmio je privatnu kompaniju s ciljem rješavanja problema lutalica uoči Olimpijskih igara koje traju od 7. do 23. veljače, javljaju strani mediji.

Vlasnik kompanije Aleksej Sorokin rekao je za ABC News da ne zna koliko je njegova kompanija dosad ubila životinja, a nije htio reći ni kada ga je grad Soči unajmio. Istaknuo je da lutalice predstavljaju prijetnju.

“Zamislite da tijekom natjecanja skakač pri brzini od 130 kilometara na sat doskoči i naleti na psa. To bi bilo kobno za obojicu”, istaknuo je te dodao da se psi moraju ukloniti s ulica, čak ako to podrazumijeva uspavljivanje.

Potvrdio je da njegova kompanija koristi otrove i zamke, ali i dodao da se ne radi o okrutnosti prema životinjama. “Zalažem se za pravo ljudi da hodaju ulicama bez straha od napada čopora lutalica. Nazovimo stvari pravim imenom. Ti su psi biološki otpad”, rekao je.

Pasa lutalica u Sočiju, kao i u cijeloj Rusiji, na ulicama ima poprilično. Sterilizacija nije uobičajena, a neodgovorni vlasnici životinje, nakon što ih se zasite, jednostavno prepuštaju ulicama. Sorokin je dodao i da se prije ove akcije problem pokušao riješiti uz pomoć agencija za udomljavanje pasa.

Index.hr

tačno.net
Autor 4.2.2014. u 08:12