Spavanje sa psom je dobro, evo zbog čega!

tačno.net
Autor 23.4.2017. u 15:39

Spavanje sa psom je dobro, evo zbog čega!

Pre svega, svi smo upozoreni da ne dozvolimo psu da spava u našem krevetu. Jer psi su prljavi i zato mogu da ostave parazite u dušeku.

Ali šta ako nije tako? U stvari, postoje mnogi dokazi koji govore da pas doprinosi boljem snu! I vaš pas ne bi morao da spava sam. Dobitna situacija za oboje!

# 1. Smiruje vas

Bez obzira da li zbog toplog tela ili njegovog ritmičkog disanja, postoji nešto utešno u vezi psa. Oni unose dodatni mir u vaš krevet!

# 2. Smanjuju nesanicu.

Njihovo prisustvo omogućava miran san, i daje osećaj sigurnosti. Dakle, u osnovi oni eliminišu sve stvari koje čine da vi ne spavate noću.

# 3. Spavanje sa psom ublažava stres i anksioznost.

Kao što je demonstrirano prilikom terapija, prisustvo psa oslobađa stres. Stalno pozitivno stanje pasa je zarazno, a njihova vesela priroda može biti veoma ohrabrujuća.

# 4. Dobijamo grejanje.

Njihova topla tela i njihova sklonost da budu tako blizu svojih ljudskih prijatelja mogu odraditi posao malog radijatora u krevetu. Iako ovo može biti nešto komplikovanije leti, ko ima da ne voli neku prirodnu toplinu tokom hladne noći?

# 5. Pomažu u borbi protiv depresije.

Jedna stvar koju psi bez sumnje mogu ponuditi je bezuslovna ljubav. Za nekoga ko se bori sa depresijom, ovaj tip veze može biti od velike pomoći.

# 6. Čine da se osećate bezbedno.

Njihova osobina da “saslušaju” i njihova sklonost da laju na strance su faktori koji doprinose da se osećate sigurno.

# 7. je takođe dobra za vašeg psa.

Ne postoji ništa na svetu što vaš pas voli više nego da provodi vreme sa vama. To ga čini veoma srećnim.

zivotinje.rs

Tagovi:
tačno.net
Autor 23.4.2017. u 15:39