Šta sve treba da znamo kada nagrađujemo mačku poslasticama?

tačno.net
Autor 7.12.2016. u 11:14

Šta sve treba da znamo kada nagrađujemo mačku poslasticama?

Nagrađivanje poslasticama je vrlo važno za mačku, jača vezu između vas i ljubimca i pomaže u obuci i korigovanju ponašanja. Pročitajte šta sve treba da znamo o poslasticama, kako ne bismo ponavljali greške…

Poslastica mora biti drugačija od standardne hrane
Poslastica je nešto posebno, čemu će se mačka radovati. Poslastica treba da bude drugačija od uobičajene hrane i ukusna ljubimcu, jer mačka neće na jedan dodatni obrok standardne hrane gledati kao na nešto posebno.

Samo umereno
Preporučuje se da se na poslastice odvoji pet do deset posto dnevnih kalorija. Naime, poslastice ne sadrže sve hranljive sastojke potrebne mački za funkcionisanje organizma, pa tako ne treba da zamene standardnu hranu.

Naša hrana
Ukoliko želite da izbegnete komercijalne poslastice, uvek ih možete napraviti sami. Takođe, pročitajte koje će sve namirnice iz naše ishrane vaša mačka obožavati. Međutim, vrlo je važno pratiti kako mačka reaguje na neku poslasticu, i istražiti šta joj najviše prija.

Namirnice koje treba izbegavati
I dok je neka hrana koju mi konzumiramo potpuno bezbedna za mačke, neke stvari bi trebalo izbegavati: beli i crni luk, grožđe, čokoladu, praziluk… Pročitajte opširnije koje namirnice izazivaju nadimanje i gasove kod mačaka.

Poslastice nisu zamena za pažnju!
Onda kada ne možete da posvetite dovoljno vremena ljubimcu, možda ćete pomisliti da poslastica može zameniti vašu pažnju. Ipak, ljubimcu ste potrebni vi, vaša ljubav i pažnja, a to ne može zameniti ni najukusnija poslastica na svetu.

zivotinje.rs

Tagovi:
tačno.net
Autor 7.12.2016. u 11:14

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija